Структурата на МС остава същатаКандидатът на ГЕРБ за премиер Мария

...
Структурата на МС остава същатаКандидатът на ГЕРБ за премиер Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел: Партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа


Структурата на Министерски съвет остава същата

Кандидатът на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел благодари за поддръжката за експертно държавно управление с мандат към цели на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Тя организира среща с двете партии в опит за сформиране на кабинет с първия мандат.

На първо място, като приоритет, Габриел уточни хората и резултатите, които желаят да видят от едно постоянно държавно управление - обществено виновен, рационален бюджет, да нямат неустойчивост и неустановеност във връзка с заплати и заплащания, изясни тя.

Върховенство на закона, правосъдна промяна, конституционно болшинство - това, в границите на първия мандат, за нас остава водещо, добави Габриел.

И изясни, че партиите, които я поддържат, имат подготвеност за конституционна промяна. Сега е моментът тези, които я желаят, да се причислят, насочи задочна покана тя към Политическа партия и Демократична България, само че без да ги посочва.

Сред изброените от нея цели са още Плана за възобновяване, оперативни стратегии, вложения за България и българските райони.

Структурата на Министерския съвет остава същата, не че не могат да се мислят промени, само че сега нямаме време за това, заяви номинираната за министър председател. Имената на министрите ще бъдат оповестени в понеделник.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР