Строителството на тунела се ръководи от Агенция Пътна инфраструктура, която

...
Строителството на тунела се ръководи от Агенция Пътна инфраструктура, която
Коментари Харесай

По сигнал на ДАНС Европрокуратурата претърсва фирмите, построили тунел Железница

Строителството на тунела се управлява от Агенция " Пътна инфраструктура ", която подписа контракт с консорциум от три компании за реализирането на плана, съфинансиран по оперативната стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " ( 2014-2020 г.). Изпълнителят получи близо 185 млн. лева (около 95,6 млн. евро), 85 на 100 посредством фондовете на Европейски Съюз, се добавя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

След сигнал, получен от ДАНС, Европейската прокуратура в София е почнала инспекция , която е разкрила, че едно от сдруженията от консорциума е обвинено в няколко закононарушения, в това число заграбване, корист с еврофондове и пране на пари.

Твърди се, че разследваното сдружение е направило за доста малко време няколко фиктивни парични превода на стойност над 11 милиона лв. (5,6 милиона евро) към верига от " кухи " компании и това е довело до изтегляне на огромни суми в брой от физически лица с престъпни досиета.

Тези компании и лица се появяват и в друго неприключило следствие на Прокуратурата на Европейски Съюз по инфраструктурни планове в железопътния бранш, се разяснява в известието. Уточнява се, че през днешния ден обиските са били осъществени от Главна дирекция " Национална полиция " и ДАНС.

Миналата седмица европрокурорите на Лаура Кьовеши направиха обиски в три хотела на наш ски-курорт още веднъж поради корист с евросредства, само че в тази ситуация - с помощи, предоставяни от Европейски Съюз по време на COVID-пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР