Строителствата в 4-те основни агломерации по Проекта на ВиК ЕООД

...
Строителствата в 4-те основни агломерации по Проекта на ВиК ЕООД
Коментари Харесай

ВиК Стара Загора напредва с работата по сложните проекти по ОПОС за по-качествени услуги

Строителствата в 4-те съществени агломерации по Проекта на ВиК ЕООД Стара Загора, финансиран със средства по Оперативна програма Околна Среда, бележат забележителен прогрес.

Дейностите по замяна на трасета и създаване на нови мрежи в градските елементи са осезаеми за жителите на гр. Казанлък.
За улеснение на своите клиенти, екип от експерти на сдружението създаде визуализации, показващи действителния прогрес по осъществяването на всички обекти, които са част от огромния план. От уеб страницата на ВиК ЕООД, на следния адрес може да се наблюдава кои трасета се извършват сега, кои към този момент са изпълнени и къде предстоят ремонтни действия:

На този стадий се работи и по трите обекта в региона на гр. Казанлък – двете реконструкции на външни довеждащи водопроводи и огромния обект, засягащ градската част. Стремежът на всички ангажирани в процеса е това да се случва допустимо най-бързо, с минимални спирания на водоподаването за жителите и след довеждане докрай, настилките да бъдат възстановявани в рационални периоди.

По Обект 5 , който визира градската част на гр. Казанлък, се работи по водопроводната мрежа , която е изпълнена на 70%, а плануванаъа реорганизация на канализационната мрежа е към този момент приключена.

В града се обособяват 3 независими водоснабдителни зони (DMA), в които се следи подаването на водните количества и се ръководи налягането, с цел да може то да се редуцира според потребностите на всяка обособена зона, която е ситуирана географски друго по отношение на другите.

Първата зона (DMA 1) се намира южно от парк " Тюлбето " до бул. „ Княз Ал. Батенберг “.
 първа зона
Там са сменени към 40% от плануваните трасета, както и основният тръбопровод, тръгващ от резервоара на града към всички консуматори.
През новата година следва зоната да бъде изцяло приключена и да бъдат възобновени напълно засегнатите настилки.
Втората зона (DMA 2) е най-голяма. Тя включва зоната на запад от бул. „ Никола Петков “ и южно от бул. „ Княз Ал. Батенберг “.

 втора зона
По зоната се работи интензивно през миналата година, като огромна част от плануваните трасета са изпълнени и следва асфалтиране, което ще бъде съобразено с атмосферните условия, както и с желанията на общината, с която сдружението има съглашение за взаимно изцяло асфалтиране на част от улиците, наранени от ремонта. След празниците следва ремонтите по останалите трасета още веднъж да се засилят, като стремежът е всичко по зоната да бъде сменено до лятото.

Третата зона (DMA 3) е най-малката и се намира източно от бул. „ Никола Петков “ и южно от бул. „ Княз Ал. Батенберг “.
 трета зона
Реконструкциите в зоната са напълно приключени все още и следва асфалтиране.
Другите два обекта в региона на гр. Казанлък засягат огромни довеждащи водопроводи, като единият е основният, който зарежда гр. Казанлък, а другият зарежда гр. Стара Загора.
 водопроводи
Реконструкцията на довеждащия тръбопровод за гр. Стара Загора (Обект 4) планува подмяната на над 7 км тръбопровод Ф600 чугун, от село Дунавци до село Копринка и по-късно, посока Стара Загора. Предвиденото трасе е сменено на 40% .
Този тръбопровод е един от главните, който доставя гр. Стара Загора с прясна питейна вода от полите на Стара планина.

Довеждащият тръбопровод за гр. Казанлък (Обект 6) се подменя в частта си от събирателна стая „ Сахране “, където се събира вода от няколко дренажа в землището на село Долно Сахране, до централната помпена станция на гр. Казанлък.

 помпена станция

Общо плануваното трасе възлиза на над 12 км тръбопровод Ф600 чугун, като все още са изпълнени над 50%. Участъкът беше напълно злепоставен, като загубите на вода бяха големи. С цялостната реорганизация ще се подсигурява доставянето на задоволително водни количества за града, даже и през сухите интервали на годината.

Цялостните действия по всички обекти от плана се чакат да приключат до края на другата година, като се чака някои от обектите да бъдат подготвени до лятото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР