Строителното разрешително за курортен комплекс Вилидж е нищожно. Това

...
Строителното разрешително за курортен комплекс  Вилидж е нищожно. Това
Коментари Харесай

Съдът окончателно обяви разрешението за строеж на Алепу за нищожно

Строителното позволение за курортен комплекс " Вилидж " е незначително. Това удостовери Върховният административен съд (ВАС). Решението е дефинитивно.

Върховните магистрати одобряват изводите на първоинстанционния съд, че капиталовите планове, въз основа на които е издадено процесното позволение за градеж, са издадени на името на разположение, посочено като възложител, което няма такова качество. Инвестиционните планове са издадени на името на " ГБС-Турс " ЕАД (с променено към този момент название, само че за изясненост ще се сочи като " ГБС-Турс " ЕАД), а не на титуляра на разрешението за градеж - " Алепу Вилидж " АД.
Първият победител в Big Brother в България отчаян от брат си, тъй като желае да дострои Алепу (ВИДЕО)
Здравко Василев, прочут като първия победител в " Биг Брадър " (Big Brother) в България, разгласява малко видео в персоналния си профил във...

От съда припомнят, че за това място е позволено подсилване на свлачище. Съдиите споделят, че: " Разрешението за градеж за подсилване на свлачище е влезнал в действие административен акт, който не е бил отдръпнат или анулиран от издалия го административен орган. В тази връзка показаната декларация от 28.08.2018 година от представител на " Алепу Вилидж " АД, че заради настъпили промени в метода на създаване позволеният градеж няма да бъде стартиран и осъществен, е без правно значение за съществуването на това позволение като постоянен, влезнал в действие административен акт. След като този акт е публикуван, той поражда своите правни последствия, които не могат да бъдат отречени с изключение на посредством анулацията му от органа или съда или посредством отдръпването му. След като този акт е разрешил подсилване на свлачище, административният орган няма подготвеност да издава същия акт, който повтаря същото предписание във връзка с същия парцел и лице, въпреки и разказан като първи стадий от позволеното строителство по позволение ".

Припомняме, че е издадено ново позволение за следните действия: Първи стадий – " подсилване на свлачище " Алепу Вилидж " ; Втори стадий – създаване на " курортен комплекс " с обща разгъната повърхност от над 9246 кв.м. Наличието на второ позволение откакто има настоящо първо е незначително, споделя съдът.

Нищожността обаче значи, че би могло да се кандидатства за ново позволение, притесняват се природозащитници - т.е. градеж в местността може и да има.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР