Строителният предприемач и съдружник на шефа на култовото столично заведение

...
Строителният предприемач и съдружник на шефа на култовото столично заведение
Коментари Харесай

Строител и охранители закопчани за погрома в Бесо

Строителният бизнесмен и съучастник на шефа на паметното столично заведение „ Бесо” Емануил Лазаров – Красен Кръстев е измежду задържаните за вчерашния разгром там, заяви Lupa.bg, като се базира на полицейски източници. Именно той бил гарант на наказателната престъпна акция в известния бар, която обърна с главата надолу заведението и смути клиентите.

Самият Кръстев през вчерашния ден следобяд не е бил в "Бесо " по време на екшъна, а е пратил ударна бригада на Антон Петров-Хамстера, апетитен за дясна ръка на Алексей Петров. Двама от групата също са в ареста поради мутренската изцепка.

Красен Кръстев е съучастник на притежателя на „ Бесо” Емануил Лазаров, по прякор Емо Негъра, в строителната и капиталова компания Crystal Group of Companies. Двамата дружно са основали компанията и са ръководещи сътрудници. В портфолиото на компанията написа, че се занимава с планови вложения, строителство и развитиe и мениджмънт и маркетинг.

Crystal Group of Companies предлага вложения, строителство, продажби, наем и ръководство на жилищни здания, офис здания и офисни площи, туристически обекти и хотелски бази, търговски площи, заведения за хранене, хазартни и развлекателни заведения, авиоуслуги.

Двамата сътрудници са работили по огромни обекти в София и по морето. Строителната им компания гради и огромни офис и жилищни здания в столицата в региона на „ Манастирски ливади”.

Между Лазаров и Кръстев обаче зародили разногласия за пари. Според осведомени предприемачите се скарали за план за колосалната сума от над 4 милиона лв. и защото не съумели да се спогодят по какъв начин да разделят облагата Кръстев пратил наказателна бригада да даде урок на съдружника му.

По неофициална информация преди време Красен Кръстев се е занимавал с бойни спортове и е работил като началник на охранителите в известна родна формация.

По-рано през днешния ден шефът на столичната полиция Георги Хаджиев удостовери, че неуредени бизнес връзки са главната версия за вандалската демонстрация. „ Между двамата има финансови връзки по отношение на работата им в две общи компании – не са осъществени много проекти”, разяснява той без да изпада в елементи.

„ Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес каузи, само че изрично този вандалски акт би трябвало да бъде наказан и би трябвало да ви кажем, че ние от вечерта работим извънредно интензивно. В момента сътрудниците организират оперативно-издирвателни мероприятия дружно с сътрудниците от основната дирекция – по този начин или другояче аз съм уверен, че в днешния ден причинителите на това нахлуване ще бъдат открити и задържани”, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР