Строителният контрол е установил две незаконни сгради в резиденцията на

...
Строителният контрол е установил две незаконни сгради в резиденцията на
Коментари Харесай

Открити са две незаконни сгради в резиденцията на Васил Божков

Строителният надзор е открил две противозаконни здания в резиденцията на някогашния хазартен необут Васил Божков, против който има повдигнати 18 обвинявания и се укрива в Дубай. Това оповестиха от Върховната административна прокуратура (ВАП), който във втроник е сезирала кмета на София да извърши незабавна инспекция на място и по документи на градежа на вила " Аглика ", намираща се в естествен парк " Витоша ".

В края на юни ВАП разпореди на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) oа ревизира дали не е строено излишно в някогашната резиденция на Тодор Живков, която бе приватизирана от банкера Емил Кюлев, а след убийството му стана благосъстоятелност на Божков.

Инспекцията на ДНСК открила, че на вилата са осъществени незаконосъобразни преустройства по смисъла на Закона за устройството на територията. Не са били предоставени строителни бумаги за новоизградените елементи, такива докуменит не са били открити и в архивите на регион " Витоша " на Столичната община и столичното направление " Архитектура и градоустройство ".

Сега прокуратурата разпорежда на Столична община да упражни контролните си функционалности и потърси административнонаказателна отговорност, планувана в Закон за устройство на територията, за градежа на вила " Аглика " при съществуване на съображение за това.

Столичната община би трябвало да ревизира поотделно и сложно строителния развой по вероятно осъществявани преустройства, да организира огледи на място. Възлага ѝ се да изиска и всички относими към гореизложеното данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР