Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Някои успяват да

...
Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Някои успяват да
Коментари Харесай

Правят бързи печалби от имоти

Строителните бизнесмени оферират разнообразни схеми на заплащане

Някои съумяват да осъществят бързи облаги от покупко-продажби с парцели като влагат в жилища в градеж. В началния стадий на строителството купувачите имат максимален избор от жилища - във връзка с етаж и ревю. Освен това цените са доста по-ниски в сравнение с приключените жилища.

Строителните бизнесмени оферират разнообразни схеми на заплащане - от минимална първична сума (10-20%) в начален стадий на построяването, до да вземем за пример 50% при Акт 14. Преди Акт 14 купувачите не могат да разчитат на ипотечно банково кредитиране. Но хората, които имат налични пари, могат да ги вложат в парцел “на зелено ”, с цел да генерират рентабилност от 15-25% след една-две години. При довеждане докрай на жилището купувачът може да го продаде на цена, която е с 15-20% по-висока, тъй като и самият строителен бизнесмен продава по-скъпо останалите приключени жилища в постройката.

Пазарът на парцели е един от най-динамичните защото е в директна взаимозависимост от редица фактори, главните от които стопански. До 2022 година на всеки продавач се падаха приблизително по трима купувачи, а през днешния ден съотношението е едно към едно с лек превес на купувачите. Това демонстрира, че пазарът е доста по-балансиран. Част от купувачите търсят парцел за фамилията си. Но има и доста купувачи със заделени спестявания, които желаят да придобият парцел с капиталова цел и да ги предпазят от високата инфлация.

В София най-вече покупко-продажби с парцели има в кварталите с по-сериозно ново строителство като да вземем за пример “Люлин ”, “Овча купел ”, “Манастирски ливади ”, “Кръстова вада ”, “Малинова котловина ” и “Банишора ”. Повечето купувачи избират ново строителство, а аргументите за това са доста. Например употребяваните материали, по-красивия външен тип на постройката и общите елементи, постоянно строителните бизнесмени усъвършенстват и заобикалящата среда, като да вземем за пример оправят тротоара пред постройката. Но схваща си, има и хора, които избират остарялото строителство. Например, в случай че държат да имат обособена кухня, е добре да се насочат към остарялото строителство. Има и квартали, където предлагането на ново строителство е лимитирано и, в случай че човек държи да купи жилище там, би трябвало да избира сред наличното предложение на остарели жилища, предава Труд.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР