Строителната компания „Заводски строежи - ПС Пазарджик” EАД е класирана

...
Строителната компания „Заводски строежи - ПС Пазарджик” EАД е класирана
Коментари Харесай

Избраха строител на детската болница в Пловдив

Строителната компания „ Заводски градежи - ПС Пазарджик” EАД е класирана преди всичко за създаване на новия педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ „ Свети Георги “, прочут повече като новата Детска болница на Пловдив.

Фирмата, която е строила и постройките на УМБАЛ „ Пълмед” и УМБАЛ „ Софиямед”, е дала оферта от 25 млн. и 210 хиляди лева На второ място е компания „ Арх Ситистрой” ЕООД. Три компании са били отстранени от състезанието, защото не са показали изисканите механически документи.

В двуседмичен период компаниите, участващи в процедурата, могат да подадат тъжба в Комисия за защита на конкуренцията. Ако това не се случи, то УМБАЛ „ Свети Георги” ще подпише контракт с определения реализатор.

Припомняме, че предходната година държавното управление отпусна 16 934 791 лева за строителството на новия комплекс. В поддръжка на плана лечебното заведение започва и дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни “, който сплоти пловдивчани и жителите на прилежащите общини. Бяха проведени голям брой благотворителни концерти, театрални постановки, базари, киноложки изложения. Младоженци, рожденици също се включиха в самодейността. За новата образователна година в доста учебни заведения вместо букети се правеха дарения. Кампанията съумя да събере досега 159 202 лева

Новият комплекс ще бъде издигнат на терен на болничното заведение на бул. „ Пещерско шосе” и ще бъде обвързван с топла връзка със съществуващата постройка. В северната част на парцела ще се обособи административната част. В южната ще е лечебната постройка, където ще се реалокират Клиниката по педиатрия и Спешното детско поделение, Клиниката по клинична хематология, Клиниката по здравна онкология и вероятно Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина.



Топлата връзка ще е на два етажа. Първият ще е предопределен за личния състав и ще се построи на равнището на обслужващия етаж на Хирургичния блок. Вторият ще е за пациентите и ще излиза на равнището на Спешното поделение в Хирургическия блок.

Новият корпус ще има седем надземни етажа и осми - непълен етаж, както и един партерен инсталационен етаж. Ще разполага с общо 1177 кревати, от които 227 за стационарно лекуване и 950 в хирургическия блок. Предвидено е на първия етаж да бъдат ситуирани приемната част и администрацията на Клиниката по педиатрия, звено Педиатрия към Спешна здравна помощ и приемните звена на Клиниката по клинична хематология и Клиниката по здравна онкология. Клиниката по педиатрия ще заема втори, трети, четвърти и пети етаж. На шестия етаж ще е Клиниката по клинична хематология, на седми - Клиниката по здравна онкология. На частичния осми етаж ще са ситуирани администрацията на Клиниката по педиатрия, както и образователни зали и тераси. Подземният етаж е очакван за съоръжения, механически пространства, съблекални и склад.

Строителството на детската болница в Пловдив към този момент е напълно в ръцете на структурите, виновни за направата на проекти, обезпечаване на съответните разрешителни и възлагането на поръчки по Закона за публичните поръчки. Това разяснява проф. Иван Иванов, който е началник на Катедрата по педиатрия към Медицинския университет в Пловдив и шеф на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „ Св. Георги “.

Той чака планът скоро да бъде осъществен, само че напомня, че въпросът остава отворен за всеки, който се усеща виновен това да се случи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР