Строителната фирма Запрянови-03 ще извършва спешния авариен ремонт на изгорелия

...
Строителната фирма Запрянови-03 ще извършва спешния авариен ремонт на изгорелия
Коментари Харесай

Започна ремонтът на покрива на ОУ Душо Хаджидеков

Строителната компания " Запрянови-03 " ще прави незабавния спешен ремонт на изгорелия покрив на пловдивското ОУ " Душо Хаджидеков ". Компанията разполага с нужния запас за активността, научи Plovdiv24.bg .

Заради форсмажорните условия публичната поръчка, оповестена от Община Пловдив, е на правилото договаряне без авансово съобщение. Веднага след подписването на контракта компанията ще започва разчистването на покрива, след което ще стартира и възобновяване на покривната структура. Целта е в оптимално къси периоди да се възвърне образователният развой в  ОУ " Душо Хаджидеков ".

Прогнозната стойност на строително-монтажните действия е 390 984 лева без Данък добавена стойност. Покривът ще бъде като изгорелия - с керемиди, макар че кметът имаше концепция да е водоравен с топло- и хидроизолация. 

Покривната структура на главната постройка на ОУ " Душо Хаджидеков " беше изцяло унищожена при солиден пожар на 1 септември по обяд. В този миг в постройката е имало към 40 учители. За благополучие огънят не е нанесъл вреди в постройката, защото под покрива има плоча и се е получил теч при гасенето единствено в учителската стая и в едно друго помещение. 

До възобновяване на покривната структура . Девет паралелки 3, 4 и 5 клас остават в тяхната постройка на ул. " Антон Папазов " №19, осем паралелки 6 и 7 клас – ще отидат в СУ " Климент Охридски ". Децата от 1 и 2 клас са изведени в обособена постройка.

Междувременно от Община Пловдив оповестиха, че ремонтът стартира през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР