Строители се появиха тези дни на спортната площадка, която се

...
Строители се появиха тези дни на спортната площадка, която се
Коментари Харесай

Строят три игрища на мястото на изоставена спортна площадка...

Строители се появиха тези дни на спортната площадка, която се намира  в междублоковото пространство сред ул. „ Ст.  Стамболов ” и ул. „ Г. Икономов ” в „ Южен ” и провокираха одобрителни мнения в квартала. От години игрището беше занемарено, с разрушена асфалтова настилка, скъсани мрежи, раздрана ограда, изгорели лампи и затлачена от отпадъци чешма.

" На това място ще се построяват три футболни стадиони с изкуствена настилка, като преди този момент ще създадат дренаж, с цел да не се събира вода. По план компанията, която завоюва търга, би трябвало да обособи ъгъл за тенис на маса. В комплекса ще има съблекалня и баня, а също по този начин и бюфет. Трите стадиони ще са по 800 кв.м ", описа Александър Радев, който дава отговор за общински спортни обекти към Оперативна програма " Жилфонд ". 

Радев добави, че строителите би трябвало да създадат тротоарна зона сред игрището и новата кооперация, а начело, върху разкалената сега повърхност - 23 паркоместа.  На осведомителната табела, окачена върху оградата, написа, че спортната площадка е предоставена чартърен на компания " Нет партньрс " с шеф Илиан Василев. Договорът е за 10 години.

Спортните стадиони на ул. „ Мали Богдан ”, „ Прогрес ”, бул. „ Копривщица ” и „ Свобода ” в центъра на Пловдив ще бъдат актуализирани до началото на образователната година, увери кметът на региона Георги Стаменов. Искаме да има естествени условия за игра и тренировки, откакто жителите се върнат от летните отпуски, разяснява Стаменов.

Детски площадки ще се израждат на бул. " Кн. Мария Луиза " и ул. " Петко Д. Петков ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР