Строители градят усилено многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ и 70%

...
Строители градят усилено многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ и 70%
Коментари Харесай

Спортна зала „Арена Шумен“ е готова на 70%

 Ръководителят на плана Емил Мартинов сподели, че е свършена 70% от работата по залата. Домакин на огледа беше кметът Любомир Христов/вляво/  Градежът на спортната зала в Шумен напредва, доставени са стоманените греди за фасадата и покрива
Строители градят интензивно многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ и 70% от дейностите към този момент са завършени. Свършена е най-тежката част, оттук насетне всичко е по-лесно, сподели ръководителят на плана Емил Мартинов пред публицисти на обекта във вторник. Прогнозите са, че до Коледа спортната зала може да бъде приключена. Както „Труд“ писа, държавното управление отпусна 8,5 млн.лв. за нейното създаване. Тя ще има 2300 места, от тях 1500 седящи.
Ежедневно на място са най-малко 80 служащи и сега са доставени всички стоманени структури за неповторимата фасада на залата и за покрива, посочи Мартинов. Работи се и по всички съоръжения – електо, ВиК и вентилация. На 25 септември стартират довършителни работи във вътрешността вътре – загради за пространствата, за съблекални, магазини ни фитнеса. Всеки ден се излива по едно ходило от трибуната, подготвени са три. В началото на октомври ще стартира асфалтиране по паркинга и алеите. Работи се и по озеленяването, стартира нанасяне на хумус.
Фонтани в две редици ще красят входа на залата, а планът за тях първо ще бъде предаден за утвърждение в общината. Ще има зелени зони, цветни алеи, парково осветяване, пейки и мястото ще стане доста красиво и за разходки, и спортни мероприятия.
Домакин на обиколката беше кметът Любомир Христов, който изясни, че към този момент се проектира хотелът, и спортните стадиони с басейн наоколо до залата. Той разясни, че за стопанисване и менажиране на „Арена Шумен“ ще се разгласи социална поръчка за публично-частно партньорство, а общината ще сложи условия, с цел да могат шуменци напълно да се възползват от оборудването.
Срокът за довеждане докрай на „Арена Шумен“ по контракта с общината е февруари следващата година, само че ще създадем всичко допустимо да стане за Коледа, сподели ръководителят на плана. Единствена спънка могат да бъдат дъждове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР