Строгите ограничения са наложени, след като трети пореден ден са

...
Строгите ограничения са наложени, след като трети пореден ден са
Коментари Харесай

COVID се завърна в Китай: Карантиниараха десетки градове frognews.bg

Строгите ограничавания са наложени, откакто трети следващ ден са регистрирани над хиляда нови случая.

 

Новите ограничения следват оповестената от китайския президент Си Цзинпин политика за " нулев Коронавирус ", която самият той дефинира като " война на хората за прекъсване на разпространяването на вируса ", показва Би Би Си

 

Властите запечатват здания, подставят бариери на цели квартали и принуждават милиони китайци да останат по домовете си.

 

Ухан, където за пръв път бе записано огнището на COVID-19 в края на 2019 година, регистрира сред 20 и 25 нови случаи дневно тази седмица. В града са регистрирани 240 случая през последните 14 дни. Местните управляващи подредиха на повече от 800 000 души в един регион да останат вкъщи до 30 октомври.

 

Жителите на града стопираха да купуват свинско месо, откакто в обществените мрежи се появи известие, че един от случаите е открит в локална верига месарски магазини.

 

В четвъртия по величина град в Китай Гуанджоу и столица на провинция Гуангдонг, са блокирани улици и квартали и жителите са призовани да останат в домовете си, поради разпространяването на болестта.

 

В Синин - столицата на провинция Цинхай, има дефицит на храна и скок на цените на стоките от първа нужда, до момента в който здравните управляващи се пробват да лимитират болестта измежду 2,5 милионното население на града, която избухна след едноседмичния Национален празник при започване на октомври.

 

Случаите на COVID-19 в Китай е дребен, съгласно световните стандарти, само че политиката за нулев COVID-19 са тежко задължение за втората по величина стопанска система в света и раздрусаха финансовите пазари.

 

Други огромни градове в Китай, в това число Датонг и Сиан, вкараха нови ограничавания тази седмица, с цел да лимитират разпространяването. В Пекин тематичният парк Universal Resort бе затворен, откакто един клиент даде позитивна проба.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР