Строгите мерки срещу разпространяването на коронавируса трябва да продължат няколко

...
Строгите мерки срещу разпространяването на коронавируса трябва да продължат няколко
Коментари Харесай

Световен експерт начерта 3 ужасни сценария, свързани с COVID-19

Строгите ограничения против разпространението на ковид би трябвало да продължат няколко седмици, с цел да бъде предотвратен висок пик на броя на инфектираните. Всичко това може да бъде реализирано с рационални разноски и да избави милиони човешки животи, написа Томас Пуейо в уеб страницата „ medium.com”.



Според него, в случай че не бъдат подхванати нужните ограничения, десетки милиони ще бъдат инфектирани, а доста от тях ще починат. На риск е изложен и животът на хора, които се нуждаят от интензивни грижи, защото здравната система ще се срине, прецизира БГНЕС.

В рамките единствено на една седмица страните в света минаха от изказванието, че „ коронавирусът не е огромна работа” до решения да разгласят изключително състояние.

Всяка страна е изправена пред въпроса, какво би трябвало да се предприеме и явно няма единомислещо решение за него.

Някои страни като Франция, Испания и Филипините вкараха тежки ограничавания за напредване. Други като Съединени американски щати, Англия и Швейцария нерешително се ориентират към ограничения за обществено разграничаване.

На базата на наблюдения за развиването на пандемията в обособените страни и ограниченията, които са подхващат, създателят създава три вероятни модела на държание.

Вариант 1 – Не се подхваща нищо
Перспективата при подобен вид е всички да се заразят, здравната система да бъде претрупана и смъртността да скочи внезапно.

Какво в действителност предизвиква гибелта от ковид?

Ръстът на затрудненията, провокирани при заразяване с ковид, изисква застраховане с нужна леглова база в лечебните заведения.

В Китай смъртността понижа, защото там построиха 2 лечебни заведения безусловно за дни.

Италия и Иран, обаче, не могат да създадат същото, както евентуално и други страни, а това ще увеличи броя на смъртните случаи.

Какво ще се случи, обаче, в случай че цялата здравна система на една страна се срине, с помощта на пациентите с ковид?

Ще се усилят смъртните случаи при хора с други недоволства.

Ако пациент получи инфаркт или инсулт, а автомобилът на незабавна помощ се бави поради случаи на хора с ковид, вероятността пациентът да почине е висока.

Вариант 2 – Стратегия за намаляване на последствията
В този случай се преглежда следния модел: разпространяването на ковид не е допустимо да бъде предотвратено, по тази причина би трябвало да бъде пуснат, с цел да се понижи пикът на инфектираните.

Идеята на този вид е построяването на по този начин наречения стаден имунитет – всички, които са били инфектирани и към този момент са се излекували от ковид, са развили натурален имунитет по отношение на него.

Рискът и при него е огромният брой смъртни случаи, до момента в който се развие въпросния имунитет.

Подобен метод допуска, че вирусът няма да мутира, надлежно повече хора ще се снабдят с имунитет.

Последните проучвания демонстрират, че той към този момент мутира, тъй че и този вид не наподобява изключително допустим.

Вариант 3 – Стратегия за угнетяване
Стратегията за намаляване не се пробва да овладее епидемията, а просто да понижи броя на болните, до момента в който тактиката за угнетяване допуска въвеждането на тежки ограничения, които да слагат епидемията под надзор.

Те включват в началото строго обществено разграничаване, като последователно на хората им бъде разрешено да се върнат към естествения си обществен и стопански живот.

Според компютърните модели, при тактиката за угнетяване броят на смъртните случаи е доста по-малък. Причината за това е освен в по-ниския растеж на броя на инфектираните, а и в релативно по-разтоварената здравна система. Добър образец за използването на тази тактика е Южна Корея.

Ако бъде употребена, тази тактика ще докара по-малък брой на инфектираните, облекчение на здравната система, понижаване броя на смъртните случаи и опция инфектираните, изолираните и карантинирани медицински служащи да се възстановят и да се върнат на работните си места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР