Строги мерки срещу корупцията могат да бъдат предприети в Бразилия.

...
Строги мерки срещу корупцията могат да бъдат предприети в Бразилия.
Коментари Харесай

Законопроект: Рязане на ръце за осъдените за корупция

Строги ограничения против корупцията могат да бъдат подхванати в Бразилия. Местен народен представител, съгласно който управляващите не вършат задоволително за справяне с ширещата се корупция в политическите среди, внесе законопроект, предусещащ на всеки политик, наказан за корупция, да бъдат отрязани двете ръце, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няма изгледи законодателното предложение да получи поддръжка в бразилския конгрес, в случай че десетки депутати са разследвани за корупция и пране на пари. Според конгресмен Емерсън Петрив, прочут повече с политическото си име Бока Аберта, сходна фрапантна мярка е нужна в страната.
Това е фрапантен законопроект, само че за жалост огромна част от политиците крадат парите на данъкоплатците, сподели той по телефона. В арабските страни никой не краде от боязън да не му отрежат ръката, добави той.

Според Петрив предлагането му има социална поддръжка, само че с цел да стане то закон е нужна и поддръжка от депутати, които не са били хващани в кражба, написа " Дарик ".

Бразилия изпрати в пандиза десетки предприемачи и политици при най-големия корупционен скандал в историята на страната след интервенция, наречена " Автомивка ". Мнозина обаче по-късно бяха освободени, в това число някогашният ляв президент Луиз Инасио Лула да Силва, който бе упрекнат в приемане на подкупи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР