Строежът на седми блок в Козлодуй е за продължаване на

...
Строежът на седми блок в Козлодуй е за продължаване на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Преходът към безкарбонова енергетика трябва да бъде направен плавно и справедливо

Строежът на седми блок в Козлодуй е за продължение на диверсификацията на енергийните източници у нас. Срокът за отчета е 31 януари 2021. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в предаването "Беновска пита " по Канал 3.

Министърът на енергетиката означи, че премахването на "студения запас " досегашното му изражение е по рекомендация на Европейската комисия.



При нужда от спомагателни количества електрическа енергия, ЕСО дефинира количеството леден запас, което би трябвало да се даде. По закон той би трябвало да произлезе от най-голямата топлоцентрала, която все още е Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ".

"Енергетиката е структуроопределящ бранш с голямо значение за България. За нас са значими централите на въглища. В България преходът към безкарбонова енергетика би трябвало да бъде изработен гладко и заслужено.

"Дългосрочният проект на държавното управление има за цел да възвърне стопанската система, само че и тя да се развива стабилно десетилетия напред ", акцентира Петкова.

Той е първа крачка за нисковъглеродна стопанска система. Постарахме се да подсигуряваме напредък и добавена стойност в бъдеще. 37% от средствата ще са за стълба "Зелена България ". 3 милиарада лв. ще бъдат отделени за енергийна успеваемост. По отношение на либерализацията на пазара на ток за стопанските субекти, Петкова означи, че от 1 октомври всички икономически субекти са на свободния пазар.

"Преместили са се 15%, а останалите са служебно разпределени. От 1 юни 2021 отпада административната глоба във връзка с цената на електрическата енергия ", посочи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР