Строеж на фабрика за производство на електрически велосипеди започна във

...
Строеж на фабрика за производство на електрически велосипеди започна във
Коментари Харесай

Лорер откри строеж на фабрика за електровелосипеди и видя шанс България да е производител №1 в Европа

Строеж на фабрика за произвеждане на електрически колела стартира във вторник в пловдивската икономическа зона " Тракия ". В плана ще бъдат вложени 40 млн. евро от пловдивския производител на колела " Макском " и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, а при откриването на градежа министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разяснява, че това влагане може да трансформира България в производител номер едно в Европа на електровелосипеди.

" Тези вложения са част от напъните ни за развиването на българската стопанска система. Те са резултат от тактиката ни за основаване на постоянна правна рамка, нулева приемливост към корупция и за мен персонално събитието през днешния ден е удостоверение, че тази тактика работи ", сподели Даниел Лорер, представен от пресцентъра на ведомството. По думите му превръщането на България в постоянна европейска страна, където законността е над всичко, ще притегли доста задгранични вложения, които в последното десетилетие у нас изчезнаха.

Според него тази инвестиция е самопризнание за пътя, който беше стартират лятото с смяната. " Вече се случват планове, за които сме разказали и те стартират да получават своя физически образ у нас. Велосипедната промишленост е една от най-силните и експортно насочени в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа ", добави министърът.

Лорер съобщи, че Министерството на нововъведенията и растежа ще сътвори институционалната рамка, както за поощряване на дребни и междинни предприятия, по този начин и на стартъпи и на по-големи вложения, тъй че да се реализира стопански напредък от най-малко 5% следващата година.

Новият цех за електрически колела и други двуколесни електрически транспортни средства ще е ситуиран в " Тракия икономическа зона " и ще обезпечи нови 1000 работни места за Пловдив и района, допълват от ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР