Стрийминг флатформата "Нетфликс" (Netflix) загуби почти 1 милион абонати през

...
Стрийминг флатформата "Нетфликс" (Netflix) загуби почти 1 милион абонати през
Коментари Харесай

Загубата на абонати на Нетфликс се увеличава, но остава по-малка от прогнозираната

Стрийминг флатформата "Нетфликс " (Netflix) загуби съвсем 1 милион клиенти през пролетния сезон на фона на засилена конкуренция и растящата инфлация, която свива бюджетите на семействата. Това ускорява нуждата от незабавни дейности на компанията, с цел да пусне по-евтин собствен вид с спирания за реклами, осведоми Асошиейтед прес.

През интервала април-юни "Нетфликс " се раздели с 970 000 клиента. Това излиза наяве от оповестения нощес финансов доклад за приходите на компанията през второто тримесечие на годината. Това съставлява най-голямата тримесечна загуба на клиенти в 25-годишната история на платформата. Въпреки това резултатите надминават прогнозите на компанията от април, когато се очакваше загубата на сметки да доближи 2 милиона.

По-малката загуба, съчетана с вероятността за връщане към растежа през тримесечието, приключващо в края на септември, тласна пазарната стойност на онлайн колоса нагоре със 7 на 100 след оповестяването на резултатите.

Отчетената загуба на сметки през второто тримесечие последва спада с 200 000 клиенти през първото тримесечие на годината. Това беше първата записана загуба на клиенти на платформата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Загубата на близо 1,2 милиона клиенти от началото на годината може да се изясни и с положителните резултати от интервала на пандемията - така наречен базов резултат. През първата половина на 2020 година "Нетфликс " притегли близо 26 милиона клиенти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР