Стресовата ситуация с изхранването на украинските бежанци принуди хотелиери от

...
Стресовата ситуация с изхранването на украинските бежанци принуди хотелиери от
Коментари Харесай

Хотелиери се събират заради проблемите с храната за украинците


Стресовата обстановка с изхранването на украинските бежанци принуди хотелиери от Южното Черноморие да се съберат на среща. Тя ще се организира в понеделник в " Слънчев бряг " под егидата на Българска асоциация по туризъм. Както е известно, на 16 ноември държавното управление оряза от програмата за подкрепяне изхранването. От тогава - никаква изясненост по какъв начин ще продължат нещата. Съответно по-заможните украинци си заплащат, а не дребното небогати и децата разчитат на доброволни помощи. Хотелиерите се надяват след срещата страната да им обърне внимание най-сетне и да разплете " шах и мата ", в който са сложени те и настанените.

За украинците в държавните бази въпреки всичко стартира полагането на някакви грижи. Днес следобяд стана ясно, че с предписание на вицепремиера и министър на транспорта Христо Алексиев се предоставят храна, спомагателни отоплителни уреди, образователни принадлежности и спортни екипи (сред подслонените има деца спортисти) в четирите бази на транспортни сдружения.  Ангажиментът за изхранването е дълготраен.  " Управителните препоръки на фирмите ще провиснал безплатно лични средства ", се споделя в известие на транспортното министерство.

По рано през днешния ден в  бе обявено, че храната за над 100 души в базата на БДЖ в Приморско стопира от понеделник. До момента все някак е била обезпечавана. Разпореждането за прекъсването в базата пристигнало от управлението на компанията. Малко по-късно пристигна реакцията на Алексиев.

Неофициално се приказва за заповед на вицепремиера Демерджиев от преди два дни за обезпечаване на храна в базите. Но оповестена по каналния ред информация за всичките тези проблеми продължава да няма. Нещата явно се вземат решение " на парче ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР