Стресирани американци трескаво се струпаха днес на европейски летища, за

...
Стресирани американци трескаво се струпаха днес на европейски летища, за
Коментари Харесай

Американци трескаво се прибират от Европа у дома

Стресирани американци трескаво се струпаха през днешния ден на европейски летища, с цел да се приберат вкъщи, откакто президентът Доналд Тръмп разгласи строги ограничавания за пътуванията в опит да бъде укротен коронавирусът, съобщи Ройтерс.

30-дневната възбрана за посещаване в Съединени американски щати се отнася за 26 европейски страни, изключени са Англия и Ирландия, както и за американски жители. Мерките влизат в резултат в петък в среднощ.

Съобщението на Тръмп наруши проектите на десетки хиляди и засегна самолетните компании, които към този момент страдат от пандемията, която взе над 4600 жертви в целия свят.

„ Паниката е всеобща “, разяснява 20-годишната Анна Грейс, американска студентка в университета в Съфолк, която е на първото си посещаване в Европа. Тя обаче бързо трансформирала проектите си и отпътува назад в Съединени американски щати от летище „ Барахас “ в Мадрид вместо за Франция.

„ Късметлии сме, че можем да напуснем Европа “, отбелязва пенсионерката Кристина Елвира, която се връща в Маями. Само през днешния ден от Испания за Съединени американски щати има 20 полета.

Някои обаче се безпокоят какво да чакат при идването си в Съединени американски щати.

„ Трябваше да трансформира билета си и да отпътува по-рано, тъй като в противоположен случай щях да се озова пред затворена граница “, показва Мигел Паракелос - испанец, който работи в Съединени американски щати.

Доброволна карантина

От американците, които се връщат в Европа, ще бъде поискано да останат в доброволна 14-дневна карантина, с цел да не се допусне разпространяване на ковид, заяви в това време през днешния ден вицепрезидентът Май Пенс.

„ Епицентърът на болестта се реалокира от Китай и Южна Корея в Европа. Американците ще бъдат пропускани вкъщи през 13 летища. Те ще бъдат проверявани и по-късно ще бъде желано от тях да се подложат на двуседмична карантина “, сподели Пенс в тв изявление.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР