Стресът от загубата на работа е почти неизбежен за всеки,

...
Стресът от загубата на работа е почти неизбежен за всеки,
Коментари Харесай

Преодолейте стреса от загубата на работа в 5 прости стъпки

Стресът от загубата на работа е съвсем неминуем за всеки, освен от финансова позиция. Докато търсите новото си занятие, има някои неща, които да извършите, с цел да не оставяте отрицателните страсти да вземат превес над вас.
Не прикривайте възприятията си

В началото може да сте тъжни, ядосани или обезверени, което е изцяло обикновено. Не прикривайте възприятията си. Някои хора прибягват до алкохола в опита си да притъпят страстите си, което в никакъв случай не е добър консултант. Дайте си време да свикнете с новата обстановка, а когато го извършите, ще ви е по-лесно да продължите напред. Мислете за загубата на работа като някакво краткотрайно положение и не се обвинявайте. Понякога не всичко зависи от нас.

Не ограничавайте обществените си контакти

Няма нищо по-лошо от това човек да се затвори в себе си и да претърпява самичък проблемите си. Намерете непосредствен човек, с който да споделите по какъв начин се чувствате. Ще видите, че ще ви олекне най-малко малко, когато споделите с някой различен. Когато напускате работата си, постоянно намалявате и контактите с някогашните ви сътрудници. Не се изолирайте от света. Никога не знаете от кое място ще изникне идната опция.

Разчитайте на фамилията си

Семейството постоянно е било най-голямата опора. Дори и от време на време да се пробвате да спестявате някои неща на околните си, с цел да не се тревожат, от време на време точно те могат да ви оказват помощ най-добре. Дръжте ги в течение със протичащото се и им кажете, в случай че с нещо могат да са ви потребни в процеса на търсене на нова работа. Прекарвайте повече време с околните си, забавлявайте се дружно и се вслушвайте в препоръките им. Все отново точно те са хората, които най-вече държат на вас.

Направете нещо, за което в никакъв случай не ви е оставало време

Макар загубата на работа да е тежък миг за всеки, до момента в който търсите ново занятие, може да извършите неща, за които до момента все не ви е оставало време. Прочетете забавни книги, вижте се със остарели другари или започнете ново занимание.

Грижете се за себе си

Търсенето на нова работа лишава време, само че не позволявайте това да ви погълне напълно. Не се съжалявайте, а се погрижете за себе си. Сега е идеалният случай да започнете да упражнявате и да влезете в по този начин мечтаната форма. Упражненията оказват помощ и за битката със напрежението. Не прибягвайте до диети, когато сте в неприятен прочувствен миг, само че се постарайте да се храните здравословно, като намалите до най-малко захарните и тестените произведения, газираното, както и пържените храни. Пълноценният сън също е доста значим за здравословното ви положение, тъй че пробвайте да спите по 7-8 часа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР