Стратезите на Goldman Sachs виждат икономическа промяна в Китай, вследствие

...
Стратезите на Goldman Sachs виждат икономическа промяна в Китай, вследствие
Коментари Харесай

Goldman Sachs предвижда значителен ръст на китайските акции

Стратезите на Goldman Sachs виждат икономическа смяна в Китай, в резултат на " наново отваряне към възобновяване ". Според прогнозата на специалистите икономическият преход ще докара до растеж на китайските акции с цели 24% и то до края на 2023 година, оповестява CNBC.

Финансовата институция вижда евентуален растеж от 24% на показателя MSCI China, защото страната минава през повторното отваряне на своята стопанска система, последвало строгите политики на управляващите за нулев Covid.

" Смятаме, че главната тематика на фондовия пазар последователно ще се измести от отварянето към възобновяване, като моторът на евентуалните облаги евентуално ще се преориентира от мултиплициране към растеж и постигане на облаги ", разясняват стратезите на Goldman Sachs.
 Банки в Китай към този момент разрешават на хората да изплащат ипотеки до 80-годишна възраст
Страната, в която банки разрешават на хората да изплащат ипотеки до 80-годишна възраст

Горната възрастова граница нормално е от 65 до 70 години

Индексът MSCI China доближи връх в края на януари тази година, като се увеличи с близо 60% по отношение на най-ниските стойности, регистрирани през октомври 2022-а. При затварянето на борсата предишния петък, показателят беше изгубил към 8% от върха си на 27 януари, което го сложи покрай територията на пазарната промяна. А тя нормално се дефинира като спад с повече от 10% от скорошния връх.

MSCI China наблюдава акциите на повече от 700 китайски компании, в това число Tencent, BYD и Industrial and Commercial Bank of China. През юли миналата година Goldman Sachs понижи прогнозата си за приходите на показателя до нулев растеж.

Според Goldman Sachs китайската стопанска система ще нарасне с 5,5% в границите на 2023 година, задвижвана от напредък през второто и третото тримесечие, който се прави оценка надлежно на 9% и 7%. Тази година китайските семейства ще имат " непотребни спестявания ", които ще надвишават $437 милиарда, допълват финансовите специалисти.
 Goldman Sachs: 25% към този момент е шансът за криза в Съединени американски щати
Goldman Sachs: 25% към този момент е шансът за криза в Съединени американски щати

Добрите резултати на пазара на труда са в основата на ревизираната прогноза на банката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР