Стратегията за Украйна на френския президент Еманюел Макрон ще бъде

...
Стратегията за Украйна на френския президент Еманюел Макрон ще бъде
Коментари Харесай

Френският парламент ще гласува стратегията на Макрон за Украйна

Стратегията за Украйна на френския президент Еманюел Макрон ще бъде подложена на алегорично гласоподаване в долната камара на Народното събрание във вторник, защото политическото напрежение бушува в навечерието на изборите за Европейски парламент през юни.

След спор долната камара на Националното заседание ще организира необвързващо гласоподаване по тактиката на държавното управление за Украйна, в това число двустранно съглашение за сигурност, подписано от Макрон и украинския водач Володимир Зеленски предишния месец.

Въпреки че гласуването ще бъде алегорично, това ще даде опция на политическите партии да изразят обществено позициите си във връзка със тактиката на Макрон по отношение на спора, до момента в който съветската инвазия в Украйна продължава третата си година.

След среща сред президента и партийните водачи предходната седмица някои от тях споделиха Позицията на Макрон във връзка с Украйна провокира безпокойствие.

Макрон споделя, че Франция „ няма граници “ в поддръжката си за Украйна

С поддръжката на консервативната Републиканска партия (LR), резултатът от вота може да предложи поддръжка за тактиката на Макрон.

Министър-председателят Габриел Атал ще стартира дебата към 16:30 ч. (15:30 GMT), а гласуването се чака към 20:00 ч.

Крайнодесният Национален протест (RN), която води алианса на Макрон с огромна преднина преди изборите през юни, ще се въздържи, съобщи във вторник нейният 28-годишен водач Джордан Бардела.

Говорейки пред телевизионния оператор France 2, той цитира " червени линии ", в това число изпращането на западни сухопътни войски, които Макрон отхвърли да изключи, и опцията Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз.

„ Не във война с Русия “: европейските и американските съдружници са сюрпризирани от мненията на Макрон за войските в Украйна

„ Трябва да бъдем доста деликатни “, сподели Бардела. „ Да на поддръжката за Украйна, само че не на войната с Русия. “

В поляризирания политически пейзаж на Франция войната на Русия против Украйна се обрисува като съществена гореща тематика.

Макрон се пробва да подчертае значимостта за по-голяма поддръжка за Украйна, която изчерпва боеприпасите, настоявайки, че сигурността на Европа е застрашена.

Съюзниците на Макрон през уикенда разкритикуваха крайнодесния Национален протест при старта на акцията им за европейски избори, обвинявайки ги в изменничество ползите на Франция и Европа и флирт с съветския президент Владимир Путин.

Горната камара на Сената трябваше да организира сходни диспути в сряда.

Говорейки пред френската телевизия BFM в понеделник, Зеленски сподели, че няма потребност от Френски сухопътни войски в неговата раздрана от война страна, до момента в който " Украйна се държи ".

" Децата ви няма да умрат в Украйна ", сподели той.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР