Стратегическият петролен резерв на САЩ се презарежда възможно най-бързо, докато

...
Стратегическият петролен резерв на САЩ се презарежда възможно най-бързо, докато
Коментари Харесай

САЩ запълват петролния си резерв толкова бързо, колкото могат

Стратегическият петролен запас на Съединени американски щати се презарежда допустимо най-бързо, до момента в който цените на петрола се намаляват, само че темпото доближи физически предел. Администрацията на Байдън " източи " 180 милиона барела от стратегическия петролен запас предходната година, с цел да стабилизира цените, откакто скочиха след войната на Русия в Украйна. Сега се връщат по 3 милиона барела нефт на месец.

" Зареждаме толкоз бързо, колкото можем ", разяснява Дейвид Търк, заместник-министър на енергетиката. " Правим това през последните няколко месеца. И освен това ценово равнище ще продължим да го зареждаме ", заявя той пред Bloomberg TV. "

Суровият нефт WTI се търгува за 73 $ за барел, което е спад от върха, маркиран през септември, когато беше на стойност от близо 94 $. Този спад в цените се дължи на обстоятелството, че производството на недопечен нефт в Съединени американски щати е сложило нови рекордни равнища от над 13,2 милиона барела дневно.

През октомври Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви, че желае да купи 6 милиона барела недопечен нефт за запълване на стратегическия си петролен запас. Тази година Министерството на енергетиката неведнъж е заявявало, че желае да стартира презареждане на стратегическия петролен запас, само че единственото което го е спирало е несъответствуващата цена, откакто задачата е диапазон сред 68 и 72 $ най-много за барел, написа Oilprice.

Но колкото и ниски да са цените, има ограничаване за това какъв брой нефт може да се насочи към стратегическия запас. 3 милиона барела на месец е настоящият физически предел, който Съединени американски щати могат да изкупят.

Въпреки, че цените паднаха до близо 70 $ по-рано тази година, Министерството на енергетиката купи единствено няколко милиона барела за запаса си.

Текущият ресурс от нефт в запаса е почти 352 милиона барела, съгласно Администрацията за енергийна информация, което се движи към 40-годишно дъно и по-малко от половината от най-високите стойности за всички времена от 2010 година, написа Business Insider.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР