Стратегическата консултативна група от експерти (SAGE) на Световната здравна организация

...
Стратегическата консултативна група от експерти (SAGE) на Световната здравна организация
Коментари Харесай

СЗО препоръча ваксината на АстраЗенека за всички възрастни

 Стратегическата консултативна група от специалисти (SAGE) на Световната здравна организация (СЗО) предложи имунизацията против COVID-19, създадена от AstraZeneca и Оксфордския университет, за приложимост при всички възрастни, в това число тези над 65-годишна възраст.

Коментирайки резултатите от справочния документ на SAGE за имунизацията, ръководителят на групата Алехандро Кравиото сподели пред публицисти, " че това значи, че хората на възраст над 65 години би би трябвало да бъдат имунизирани с препарата на AstraZeneca ", оповестява Ройтерс.

Ваксината против COVID-19 на AstraZeneca е безвредна и ефикасна и би трябвало да се употребява необятно, в това число в страни, където южноафриканският вид на ковид може да понижи нейната резултатност, заяви СЗО.

В междинни рекомендации за имунизацията SAGE към СЗО съобщи, че имунизацията би трябвало да се ползва в две дози с период от 8 до 12 седмици и би трябвало да се употребява и при хора на възраст 65 и повече години.

Документът, оповестен по-рано денем, предизвестява, че хората на възраст над 65 години съставляват по-малко от 10% от участниците в изпитванията на имунизацията, само че се прибавя, че в посочената извадка няма известия за тежки или смъртни случаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР