Страстта ми към волейбола се появи още в Спортното училище

...
Страстта ми към волейбола се появи още в Спортното училище
Коментари Харесай

Той е голям, не само по размери, но и по успехи

" Страстта ми към волейбола се появи още в Спортното учебно заведение в Русе - със компетентност " Волейбол ". Бях висок и доста слаб. От 5-и клас започнах да упражнявам. Дойде нов треньор и в 10-и клас бях разгласен за безперспективен. Искаха нови спортове, трябваше да бъда в пукотевица с лък. След довеждане докрай на учебно заведение отидох в казармата, взеха ме в ЦСКА ", разказа президентът на федерацията ни по волейбол Любомир Ганев пред Bgonair.

В ЦСКА Любо Ганев прекарва цели 7 години. Запитан какво е научил в клуба, преди всичко той слага дисциплината. 

" Създадохме същински колектив от състезатели, всеки се опитваше да поправи грешката на другия. За мен беше доста потребен опитът, който натрупах в ЦСКА. Изпълняваш това, което ти се каже, не го коментираш ", спомни си именитият ни волейболист.

В началото на 90-те години взема решение да ревизира дали в действителност е толкоз добър волейболист и се опитва в най-силното състезание тогава - италианското. Трансферът му е рекорден, като от ЦСКА го продават за 600 000 $.

" Изкарах 9 години в Италия. Две години преди да спра да се състезавам изкара една година в Гърция - в " Арис " от Солун. Тогавашното продобиване на купата беше връх, тъй като постоянно я беше печелил тим от Атина. До последно се забавлявах и в никакъв случай не съм усещал волейбола като специалност, без значение че доста пари съм изкарал от волейбола ", сподели още Ганев.

" От всички треньори в клубните ми тимове и в националния съм съумял да взема нещо и да науча. За мен беше значимо, че волейболът постоянно ми е доставял наслаждение ", означи президентът на волейболната федерация.

Преди години му оферират да остане в Италия, само че той не се замисля и се връща в България, с цел да прави бизнес. Завършва ВИФ, само че в никакъв случай не си е представял да бъде треньор.

" Вече съставлявам институция и доста добре сортирам какво приказвам и в какви излъчвания вземам участие. Надали има предизвикателство, което може да ме изкуши ", показа Любо Ганев.

Той призна, че напоследък сме изгубили доста позиции в мъжкия и женския народен тим, само че се надява, че най-хубавото следва.

Гледайте видеото с цялото изявление на Мария Константинова с Любо Ганев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР