Страшният потоп, връхлетял Южното Черноморие, отне човешки животи и нанесе

...
Страшният потоп, връхлетял Южното Черноморие, отне човешки животи и нанесе
Коментари Харесай

Потопът залял къщата на Йорданка Христова в Царево

Страшният потоп, връхлетял Южното Черноморие, лиши човешки животи и нанесе вреди за милиони левове. Сред най-засегнатите от невижданото злополучие е Царево. Апокалипсисът не съумял да свари там естрадната легенда Йорданка Христова, която от години има къща наоколо до морето, намираща се в остарелия квартал на града – " Василико “.

Там тя по традиция летува от юни до края на септември. Няколко дни преди потопа певицата се прибрала в София, с цел да празнува своя 80-годишен празник на 10 септември, и това я избавило да не бъде блокирана посред откъснатия от света морски курорт.

" Аз съм добре, не ме мислете. Притеснена съм от бедствието, сполетяло обичаното ни Царево “, успокои приятелите си във фейсбук Данчето, която получила стотици позвънявания от познати, с цел да ревизират дали е добре, откакто видели ужаса по малкия екран.

Вилата ѝ край морето обаче потърпевша. Тепърва звездата щяла да обяснява какви са вредите, само че от съседи схванала, че дворът бил изцяло наводнен, а вятърът отнесъл каквото могъл от него. Певицата обаче не се ядосвала за материалните вреди, а скърбяла за починалите в бедствието. Наскоро тя похарчи повече от 20 хиляди лв. за ремонт на покрива на морската си хасиенда, като за похлупак бе излъгана и от пишман майстори, само че в случай че се налагало, още веднъж щяла да ги даде.

Засега не знаела по кое време ще отиде до Царево, с цел да види с очите си какво е ситуацията, защото около юбилея имала доста задължения в София. Можело да изпрати и щерка си Ивана, която също постоянно отсяда във вилата на майка си в последно време и я анулира в доста от по-тежките домашни задания. Христова била подготвена да помогне и на познатите си там, които са закъсали.

Оказва се, че по време на потопа в Царево се е намирала и племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова. Нейната починала майка – по-голямата сестра на Ламбо Росица, приживе бе притежател на къща в южния морски град, която след гибелта си през 2018 година завеща на своята щерка. Обрешкова, която е режисьор и учител в НАТФИЗ, съумяла да се изтегля в точния момент от парцела. Там тя била дружно с нейната дъщеря.

" С щерка ми сме добре. Благодаря на всички, които се обадиха. НО!!!! Трагедиите, които се случиха, не са единствено по виновност на дъжда. Голямата вода постоянно идва и ще идва. Затова Колю Фичето ни е учил да строим високи мостове. Но първенците ни взеха решение, че са страшни гяволи и ще я надхитрят. Засипаха множеството сухи дерета, с цел да ги застроят. Изравниха всички дюни, с цел да ги застроят. Решиха, че като бетонират устие на река, с цел да го застроят, то ще им се подчини. Не, огромната вода си има път и управниците не могат да го приватизират. Строите необмислено, без канализация, без пътища, без отводнителни канали. Сега още веднъж най-бедните, тези в ниското, те ще заплатят! “, разяснява племенницата на Ламбо, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР