Страшни скандали се развихриха вчера по време на Управителния съвет

...
Страшни скандали се развихриха вчера по време на Управителния съвет
Коментари Харесай

Скандалът за парите от Милка Манева стига до съд

Страшни кавги се развихриха през вчерашния ден по време на Управителния съвет на федерацията по повдигане на тежести, който бе призован с цел да бъдат разпределени парите от наградата за сребърния олимпийски орден на Милка Манева от Лондон 2012..

Първоначалното систематизиране на сумата от 96 000 лв., която се поставя на треньорите и всички останали, виновни за подготовката на Милка, провокира скандал още преди време. Треньорката Кристияна Колева изиска 46 000 лв. от тази сума, само че й бяха дадени 23 000. Останалите бяха разпределени сред старши треньора Иван Иванов, персоналния ментор на Милка Манева в клуб “Родопа” Костадин Грозданов, масажисти, лекари, физиотерапевти и други Вчера на събранието още веднъж не се стигна до съглашение сред страните. Кристияна Колева заплаши, че ще отнесе нещата до съда.

“Няма да се откажа! Те си вършат каквото си желаят. Вземат от моите пари, с цел да ги дадат на други. Сега ми дават още по-малко - единствено 20 000, а на Костадин Грозданов му дават 28 000. Иван Иванов също взима повече, а той през 2012-а даже нямаше лиценз за старши треньор. Сега желаят да изкарат по този начин, че аз не съм била старши треньор на дамите на олимпиадата в Лондон, а съм била асистент на Иванов. Имам документи и заповеди, които демонстрират, че съм била старши. Ще отнеса нещата до Комисията по антикорупция в Министерството на младежта и спорта, а по-късно и в Комисията по антикорупция в Народното събрание. След това отиваме на съд. Няма да оставя нещата така”, съобщи пред “Меридиан Мач” Колева.

“Документално сме изрядни и госпожа Колева знае доста добре това. Не знам на каква основа ще стъпи в съда. Тя се базира на някакъв документ, или по-скоро на чек за изплатени 9000 лева пред 2012-а, на който е записана като старши треньор, разяснява генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков. - Това обаче не е правилно. Наистина в края на 2011-а тя беше старши треньор, само че откакто спечелихме две квоти - по една при мъжете и дамите на европейското в Анталия при започване на 2012-а, направихме анекс към контракта с министерството за олимпийска подготовка, в който Колева бе вписана като треньор на девойките, а старши треньор е Иван Иванов. Този анекс и всичката документи я има в архивите и на нашата федерация, а и на министерството, и може да бъде тествана. Освен това самата Милка Манева в този момент изпрати писмо до УС на федерацията, в което написа, че максимален дял за нейната подготовка за среброто в Лондон има Костадин Грозданов, по-късно е Иван Иванов и чак трета е Кристияна Колева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР