Страшен екшън се разигра в ефира на Би Ти Ви

...
Страшен екшън се разигра в ефира на Би Ти Ви
Коментари Харесай

Страшен екшън в ефир! Бойко Рашков звъни на пожар в Би Ти Ви! Роман Василев го изобличи в лъжа

Страшен екшън се разигра в ефира на Би Ти Ви по отношение на потреблението на Специални разследващи средства. Гост на Антон Хекимян беше някогашният заместител градски прокурор на София Роман Василев, който изобличи Бойко Рашков в две неистини. Коментарът му провокира мигновената реакция на шефа на Бюрото за надзор на СРС-тата, който се включи по телефона и сред двамата породи голям скандал, написа Пик.

Бойко Рашков споделя две отявлени лъжи в изказванията си за нерегламентираното подслушване, съобщи някогашният заместник-градски прокурор на София Роман Василев на въпрос за противозаконното подслушване.

" Няма нелегално всеобщо подслушване на политици или публицисти. Няма по какъв начин да стане това. Когато има такава повсеместност на подслушванията, би трябвало да се извади една папчица и да се каже кои лица са били подслушвани нелегално ", изясни той.

" Едната лъжа е, когато споделяме, че имаме нарушаване за предоставяне на позволение за прилагане на СРС от ръководител на Окръжния съд в Пловдив. По настоящото тогава законодателство обаче позволение се дава точно от ръководителя и няма нарушаване. Точка по въпроса. Тогава ръководител е сегашният основен прокурор, само че нарушаване няма ", сподели още Роман Василев.

" Г-н Рашков си разрешава да води двоен стандарт. Не знам дали има иск за България, само че този си иск сигурно не е за нелегално подслушване. На всички магистрати, които имат присъди, са взети позволения от Окръжен съд София. При втория случай неистината е обвързвана с подслушването на арбитър Сантиров ", добави някогашният заместник-градски прокурор на София.

По думите му не стават страшни неща в България.

По време на диалога изключително по телефона се включи и Бойко Рашков, ръководител на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. " Този сътрудник е срам за прокуратурата през последните няколко години ", отсече Бойко Рашков.

" Г-н Рашков, споделих, че има даден двоен стандарт за две неща. Вие изопачавате обстоятелствата. ", отвърна го Роман Василев.

Скандалът сред двамата остави без думи Антон Хекимян, който опита да овладее ситуацията, само че без триумф. След поредност от разменени остри реплики Бойко Рашков затвори телефона, като разгласи, че няма желание да води разговор с хора, " които са срам за прокуратурата ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР