Страсбург е град с богата и бурна история, бил е

...
Страсбург е град с богата и бурна история, бил е
Коментари Харесай

Николай Денков: Моята родина е обект на руски апетити и хибридни атаки

Страсбург е град с богата и бурна история, бил е част от Римската империя, за малко е бил самостоятелен и свободен. Днес Страсбург е белият гълъб на мира. Днес за първи път в своята история, Европа е обединена по кротичък път и е пълноправен съюз на мирни страни.

Това сподели българският министър председател Николай Денков пред Европейския парламент в дебата на тематика: „ Това е Европа “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Моята татковина е една от най-старите страни в Европа, запазила името си България от 681 година насам. В своята хилядолетна история страната ни е присъединявана принудително към други страни, само че съумява да възкръсне с помощта на своите будители. Един от тях - Васил Левски, е духовният подстрекател на самостоятелна и духовна България. Именно той споделя, че всички българи би трябвало да сме равни. А да сме равни с другите европейски нации зависи от нашите дружни сили.

В най-новата си история България е била обект на опити за доминация - част от тях сполучливи, от страна на Руската империя. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни, и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обязаност с Русия, както и от историческите и културни връзки сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни. Затова пълноправното участие на България в Европейски Съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължение на европейският ни път на Родината ни. Затова и би трябвало да приключим евроатлантическата си ориентировка с присъединението ни към Шенген и Еврозоната, сподели още Денков.

Разширяването на Европейски Съюз добива изключителна значимост - България е била покровител на приемането на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз. Вярваме, че приемането на този съдбоносен за стабилността на Балканите район би трябвало да бъдат признати, когато изпълнят всички нужни условия, и присъединението им би трябвало да се основава на достижения, които отразяват действителното предпочитание на претендентите да се развият като интегрирана част от европейското семейство, а не на страни, раздирани от политически сметки, сподели още министър председателят.

Приветстваме желанието на Европейска комисия да предложи започване на договаряния за присъединение на Украйна и Молдова, като се надяваме към тази група да се включи и Грузия. Безспорно Европейски Съюз се нуждае от подсилване на институциите и увеличаване на потенциала за решение на проблемите, само че този развой и процеса по присъединението на нови страни би трябвало да вървят паралелно, сподели още Денков.

Днес в Европа все по-често се виждат признаци на отмалялост от войната в Украйна, и се надигат гласове срещу помощта за украинския народ и бежанци. Печално знае се по какъв начин приключиха опитите Хитлер да бъде омилостивен с непрекъснати отстъпки - същото важи и през днешния ден. Войната на Путин против Украйна в действителност е война на Путин с Европа. Като оказваме помощ на Украйна, оказваме помощ на Европа и пазиме Европа. Иначе на следващия ден в ситуацията на Украйна може да се озове Молдова, след това Балтийските републики, след това Полша, Румъния, България и други европейски страни. Огромното болшинство от търсещи леговище мигранти се насочват към Европейски Съюз, а интеграцията на огромна част от актуалните мигранти върви незадоволително. Нуждаем се от нова тактика и метод, която да разграничава мигрантите от войните от икономическите мигранти.

България е изпълнила всички условия за приемане в Шенгенското пространство, и всяко по-нататъшно отсрочване е недопустимо и демотивиращо за нашата страна и нейните жители, сподели още Денков. Самото действие на шенгенското съглашение в този момент е изправено пред въпросителни, и доста страни възобновяват инспекциите по границите си, само че не считаме, че това може да е мотив за неприемането на България и Румъния. С нашите две страни в Шенген границите на Европа ще са по-добре предпазени, и Европа ще бъде по-силна, сподели още Денков, представен от БГНЕС.

В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – сполучливи от страна на Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното участие на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединението си към Шенген и еврозоната ”, уточни Денков от трибуната на Екологичен потенциал. Той благодари на всички членове на Европейския парламент, които са подкрепили страната ни по пътя към присъединението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР