Страсбург, 21 октомври 2019 г. – "Повече от десетилетия българското

...
Страсбург, 21 октомври 2019 г. – "Повече от десетилетия българското
Коментари Харесай

Иво Христов: ЕК превърна мониторинга в инструмент за порочна политическа подкрепа

Страсбург, 21 октомври 2019 година – "Повече от десетилетия българското правораздаване е обект на мониторинг. С него моите сънародници свързваха очакванията си за определяне на правда и правдивост. Днес тези очаквания са мъртви. "

Това съобщи по време на изявлението си в пленарна зала в Страсбург в понеделник вечер Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.



"Аморфните формулировки на отчетите и безволевите им рекомендации не породиха възстановителен резултат ", счита българският евродепутат.
В речта си Христов сподели още: "Механизмът за съдействие и инспекция потвърди своята неефективност, а проблемите в правораздаването се задълбочиха. "

"Предстои да бъде огласен новият мониторингов отчет. Нямам подозрение, че той ще бъде следващ подарък за държавното управление в навечерието на локалните избори в България.

През миналите години Европейската комисия не просто обезсмисли мониторинга, а го трансформира в инструмент за политическа интервенция и порочна поддръжка на свои любимци в София. Това дискредитира самата европейска концепция в очите на българските жители.

Свидетелство за разочарованието им е и ниската интензивност на последните избори за Европейски парламент.

В умозаключение бих желал да кажа, че неуспехът на Механизма за съдействие и инспекция, който ще ни бъде показан като триумф, не може да заблуди българите, чиито упования за правда и правдивост с европейко подпомагане останаха несбъднати. "


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР