Странното и необичайно поведение на далечна звезда доведе учените до

...
Странното и необичайно поведение на далечна звезда доведе учените до
Коментари Харесай

Поведението на далечна звезда става все по-странно

Странното и извънредно държание на далечна звезда докара учените до теорията, че чуждоземна технология натрупва сила от нея. Става въпрос за звезда KIC 8462852, наречена още звездата на Таби. Тя трепти и се затъмнява по чужд и непонятен метод. Звездата е била изучавана през последните 4 години с Телескопа Кеплер. Установено е необичайно вариране на осветеността й, което от време на време понижава с до 20%. За времето на проучването е открито и изцяло понижаване на светлината, идваща от звездата с 4%.

Това което в действителност ни изненада беше какъв брой бързо се случи това не линейно затъмняване на звездата. Прекарахме много време, с цел да се опитаме да установим, че това не е действително, само че не успяхме,

споделя водещият проучването астроном Бен Монтет.

Поведението на звездата Таби не е ново събитие. Учените са я забелязали за първи път още през 19 век. Изследване доближава до извода, че за 100 години звездата е станала с 19% по-тъмна. На базата на тези открития се появи и странната доктрина, че затъмняването и неравномерното вибриране може да се дължи на непозната цивилизация, която със супер технология „ изсмуква “ сила от звездата на Таби.

Все отново има и други пояснения за странното държание на звездата. Неравномерното вибриране може да се дължи на бързо въртене на звездата, която има неправилна форма. Това държание може да се дължи и на гравитационно затъмнение и неравномерно въртене по разминаваща се орбита.

Каквато и да е повода за странното държание на KIC 8462852, тя си остава тайнственост към този момент.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР