Странно нещо се случи тази седмица: спокойствие. Данните за инфлацията

...
Странно нещо се случи тази седмица: спокойствие. Данните за инфлацията
Коментари Харесай

Добрите новини отново са добри новини на пазарите

Странно нещо се случи тази седмица: успокоение. Данните за инфлацията в Съединени американски щати демонстрираха, че цените се повишават по-бързо, в сравнение с анализаторите чакаха или се надяваха през февруари - резултат, който, най-малко на маржовете, поддържа аргумента за поддържане на лихвените проценти по-високи за по-дълго време.

В един миг предходната година „ по-високо за по-дълго “ бяха трите най-страшни думи в британския език за вложителите – задоволително, с цел да всят смут във всеки портфейлен управител. Този път обаче държавните облигации се поклащаха единствено леко и както американските, по този начин и международните акции ги задържаха към рекордно високи равнища.

Това е знак, че лихвените проценти губят задушаващото си владичество над международните пазари и че акциите се изкачват не тъй като бълват спекулативните изпарения на идни и нападателни евентуални понижения на лихвите, а тъй като си заслужават. Ние сме в нова епоха, в която очевидната нужда от поддържане на високи лихвени проценти в опит да се потисне...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР