Странната “Антена на Елтанин, открита на дъното на Антарктида …През

...
Странната “Антена на Елтанин, открита на дъното на Антарктида …През
Коментари Харесай

Странната Антена на Елтанин, открита на дъното на Антарктида

Странната “Антена на Елтанин ”, открита на дъното на Антарктида …През цялата си история, хората са откривали необикновени обекти, които не са се вписвали в познанията им за света (HiddenTruth.site). Тези артефакти са объркващи и не дават никакви отговори, даже при деликатно изследване.В същото време, единствено дребна част от такива обекти са изучавани. Останалите остават в историята единствено под формата на неразбираеми фотоси и истории на очевидци.Един подобен артефакт е странна конструкция, открита от откриватели на дъното в Антарктида. Структурата е сходна на стоманена антена и до ден сегашен не е ясно какво съставлява.През 60-те години, Антарктида към момента е голям чужд свят, който и в този момент е към момента малко изследван. Хората знаели доста малко за това, какъв тип скотски свят има там. За множеството хора, Антарктида била по-скоро като друга планета.
През 1962 година, с цел да изследва Антарктида, американският транспортен съд “Елтанин ” ( “USNS Eltanin “) потегля към крайбрежията й. Той е първият транспортен съд в света, основан особено за изследване на Антарктида.
 i1 - Странната Антена на Елтанин, открита на дъното на Антарктида
“Елтанин ” е трябвало да плува към Антарктида в продължение на 4 години и да учи подводния свят.На 29 август 1964 година, откривателите изследват морското дъно в регион, ситуиран на 1600 километра западно от нос Хорн (Cape Horn) и на дълбочина съвсем 4 км. На дъното била спусната специфична дълбоководна камера, която ненадейно снимала доста необикновена конструкция, висока 60 см.

 i2 - Странната Антена на Елтанин, открита на дъното на Антарктида
Структурата стояла “в средата на нищото ”, т.е. върху гола секция на дъното. Наблизо към нея нямало растения, тъй че незабавно привличала нараснало внимание. Структурата имала симетрични и идеално прави напречни пръчки, по четири на всяко равнище. Всяка пръчка завършвала със закръглено “копче ”.Четете още: Грета Тунберг е видяна във фотографията от 19 век …?По принцип, обектът доста приличал на телевизионна антена, а по-късно е наименуван “Антената на Елтанин ”.

 i3 - Странната Антена на Елтанин, открита на дъното на Антарктида
Това била изцяло непредвидена находка, която, в това време никой въобще не се опитал да прикрие. На 5 декември 1964 година, в “New Zealand Herald ” са оповестени фотоси на тази „ антена “. След това, доста откриватели са се опитвали да схванат какъв тип обект е това.Според доста уфолози и откриватели на по този начин наречените „ неуместни артефакти “, тази антена е била конфигурирана там или от извънземни, или от представители на антична цивилизация. По-специално, известният публицист Брад Щайгер я назовава “невероятен механизъм, хибрид от телеметрична и телевизионна антени “.Конспиролозите също не изостават в теориите. Версиите са, че това е някакво шпионско устройство, конфигурирано от съветските (съветските) военни. Биолозите показват версията, че това може да бъде някакво растение, непознато на науката. Тази версия обаче е възприета доста скептично от специалистите, защото се счита, че тук-там, където въобще няма слънчева светлина, това е невероятно. Изключение вършат някои дълбоководни водорасли, само че обектът на фотосите въобще не наподобява на тях.Тогава специалистите по морска фауна влизат в полемиката и съгласно тяхната версия, „ антената “ не е нищо повече от рядка месоядна гъба Chondrocladia concrescens.

 Chondrocladia concrescens
Chondrocladia concrescens Открита през 1888 година, тази гъба в действителност има пръчковидни добавки на отвесно стъбълце и четири, от време на време шест, от тях на друго равнище и всяка приключва с объл тумор.По-късно, точно версията с гъбата става съществена и в този момент се счита, че „ Елтанин “ е снимал тъкмо такава гъба.Истината за други откриватели не е тъкмо тази. Те акцентират, че пръчките от възможната гъба на тази фотография са толкоз плоски, като че ли са нещо твърдо, а не меки шипове.Има и други обстоятелства в интерес на изказванието, че това не е Chondrocladia concrescens. В екипът на “Елтанин ” има доста експерти по морски форми на живот и те не са съгласни с версията за гъбата.Според тях, сходни гъби живеят основно в огромни колонии и не порастват поединично. Също по този начин, при снимания обект, пръчките са ситуирани по-нарядко и са изцяло симетрични. При гъбите, те са ситуирани нагъсто върху стъблото, а самото стъбълце не е толкоз идеално право.Уви, откривателите не са правили повече опити да се върнат на мястото, употребявайки по-нова модерна технология, с цел да снимат онази част от дъното, където са снимали „ Антената на Елтанин “.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР