Странна светлина в небето хвърли в паника жителите на град

...
Странна светлина в небето хвърли в паника жителите на град
Коментари Харесай

Паника в австралийско градче заради розово сияние в небето

Странна светлина в небето хвърли в суматоха жителите на град Милдура в северозападната част на австралийската провинция Виктория, заяви Би Би Си.

Местната жителка Тами Шумковски, която е станала директен очевидец на събитието си помислила, че идва апокалипсиса.

Други австралийци от региона дори повярвали, че са атакувани от извънземни или доближава метеорит.

Никея Чемпиън, която също живее в Милдура и е видяла невероятното събитие сподели,  че в началото луната й е изглеждала алена, само че след това забелязала, че то не идва от небето, а от земята.

Оказало се, че розовото е провокирано от локална плантация за канабис. В Австралия е позволено развъждането на коноп за медицински цели. 

Фермерите на марихуана употребяват червени светлини, с цел да оказват помощ на този вид просвета да пораства през нощта. За да се прикрие алената светлина се употребяват специфични автоматизирани щори. Но в нощта, когато странната светлина озарила небето над Милдура щорите в близката плантация за трева не се били задействали, разкри представител на притежателите на стопанството.

И защото нощта в Милдура била облачна, алените светлини, излъчени от фермата, основали розово зарево в небето, което можело да се види на час разстояние от мястото на събитието. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР