Страницата Родопска овчарка, която разпространява в мрежата постове, в които

...
Страницата Родопска овчарка, която разпространява в мрежата постове, в които
Коментари Харесай

Подадоха жалба срещу фермата, която предлага кучешко в мрежата

Страницата " Родопска овчарка ", която популяризира в мрежата постове, в които “предлага” кучешко месо, продължава активността си, а жители са подали тъжба до БАБХ. За това алармира Мария Кръстева до GlasNews.bg.

Жалбата касае опасения, че в страната се прави сходна активност. Както и наличието на изявленията, които хора намират за смущаващи. Сигналът е признат и се обработва от виновните ортани.

Пример за сходен пост разказва " снакс ", който е част от асортимента на мнимата плантация - " единствения по рода си супер протеинов, екстра холестеролен #КЕТО СНАКС ЗА ДЕЦА - СУШЕНИ КУЧЕШКИ НОСЛЕНЦА! ". Придружен e и от фотография на хипотетичния " артикул ".



Първите постове в страницата са основани на 1 април, а в тях се разказва, че фермата предлага кучешко месо за празниците. В мненията жители бурно показват недоволството си, само че други... даже желаят да си поръчат.

Оказва се, че създателите имат за цел да слагат на мястото на нормалната жертва на човешкия вкус за месо – крави, прасета или овце най-хубавия другар на индивида - кучето, с цел да реализиран по-голяма благосклонност към живота на типовете, обречени на гибел за храна. “Чрез общуването със своите любимци хората проумяват обстоятелството, че животните са човеци, а не бездушни торби месо”, пишат администраторите в своя позиция, публикувана през април, когато активността им притегля вниманието на шокирани жители.

Акцията им не оставя хората безучастни. “От както е основана (страницата, бел. а.) сме провели над 400 лични диалога с хора, които са се свързали с нас на персонални и в случай че да не сме убедили всички да спрат да се хранят с месо от убити животни, то най-малко сме ги предиздвикали да се замислят, че всяко месо е от субект, който не по-различно от куче, усеща болежка, боязън и е желал да живее”, разясниха от страницата пред GlasNews.bg.

Без подозрение хуманна позиция към живота на типове, които постоянно възприемаме като храна. Но остават терзанията дали няма една добра идея да даде неприятен образец на хора, които не схващат този тип активизъм. Както и дали този вид поднасяне на идеята не е просто фрапантен, само че извънредно безсрамен.

Самата страница " Родопска овчарка " към този момент е с променено изложение и към този момент е ясно, че става въпрос за " жлъч и месовъдно черен комизъм. " Много черен!

GlasNews продължава да следи случая. Някои от постовете, които доближиха, възмутиха и провокираха потребителите на Фейсбук

Вижте в галерията:





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР