Страните от Западните Балкани ще отменят напълно роуминга помежду си

...
Страните от Западните Балкани ще отменят напълно роуминга помежду си
Коментари Харесай

По-евтино! Страните от Западните Балкани отменят напълно роуминга помежду си през 2021 г.

Страните от Западните Балкани ще анулират изцяло роуминга между тях от юли 2021 година, бе доказано през днешния ден на откриването на третата Дигитална среща на високо ниво на Западните Балкани, чийто хазаин тази година е Тирана, съобщи Танюг.

Генералният секретар на Регионалния съвет за съдействие Майлинда Брегу посочи на откриването на срещата, че с историческото съглашение от Белград през 2019 година е почнало последователното анулиране на роуминга в района, което ще завърши на 1 юли 2021 година, предава Българска телеграфна агенция.

Следващата стъпка ще бъде понижаване на цените за роуминг сред страните от Западните Балкани и Европейския съюз, което към този момент се приготвя.

Брегу сподели, че ускорената цифровизация би трябвало да способства за интеграция на пазара на страните от района и че на срещата Западни Балкани - Европейски съюз в София на 10 ноември в границите на Берлинския развой ще бъде доказана концепцията за обединен пазар в Западните Балкани със свободно придвижване на хора, артикули, капитали и услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР