Страните от НАТО започват да се подготвят за евентуалната възможност

...
Страните от НАТО започват да се подготвят за евентуалната възможност
Коментари Харесай

Британската преса: Страните от НАТО се подготвят за евентуалната възможност САЩ да напуснат Алианса

Страните от НАТО стартират да се приготвят за възможната опция Съединени американски щати да изоставен Алианса, като този вид не е изключен, когато Доналд Тръмп се върне в Белия дом. За това написа английският в. " Телеграф ".

Според английското издание въпросът за съществуването на НАТО без главния си спонсор се разисква напълно от европейските политици, към този момент подмолно, само че скоро може да бъде изведен на публично равнище. 

Вече се приказва, че излизането на Съединени американски щати от Алианса не наподобява на никаква случка. Тръмп, когато беше президент, към този момент правеше опити да реформира НАТО, само че по този начин и не докара проекта си до позитивен резултат.

 

Европейските столици би трябвало да „ възнамеряват “ и преразгледат актуалните отбранителни качества в светлината на заканите, отправени от някогашния президент - сподели един от европейските политици, като добави, че никой не знае какво възнамерява Тръмп.

Както беше посочено, Тръмп има шансове да завоюва президентските избори в Съединени американски щати. И макар че самият някогашен президент не сподели непосредствено, че Съединени американски щати ще изоставен НАТО, той към този момент съобщи, че в случай че завоюва, ще организира среща на върха, на която ще повдигне редица въпроси за бъдещето на Алианса. 

 

Най-малкото, той ще изиска по-високи разноски за защита от европейските страни, с цел да смъкна бремето от американците.

 

Сега в Европа упорстват да се създаде сюжет, при който въпросите за поддържането на НАТО ще паднат върху членовете на Алианса,  при това 2% от Брутният вътрешен продукт няма да са задоволителни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР