Страните от Г-7 отхвърлят искането на Русия доставките на руски

...
Страните от Г-7 отхвърлят искането на Русия доставките на руски
Коментари Харесай

Руският газ за Европа спира през април

Страните от Г-7 отхвърлят настояването на Русия доставките на съветски енергийни първични материали да бъдат плащани в рубли, съобщи през днешния ден немският министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от международните организации.

Министрите на всички страни от Г-7 са изцяло единомислещи, че това би било едностранно и очевидно нарушаване на настоящите контракти, сподели Хабек.

Той приказва след онлайн съвещание на енергийните министри на Г-7 и съгласно думите му „ заплащане в рубли е недопустимо и ние ще призовем засегнатите компании да не извършват настояването (на съветския президент Владимир Путин) ”.

Запитан по-рано през днешния ден дали Русия може да свие газовите доставки за европейските клиенти, в случай че те отхвърлят настояването за заплащане на съветския газ в рубли, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: „ Очевидно няма да доставяме газ гратис ”.

Междувременно Русия работи по способи, които да ѝ дадат опция да получава заплащанията в рубли и ще предприеме нужните дейности, в случай че европейските страни откажат да вършат това, разгласи по-рано през днешния ден Кремъл, представен от Ройтерс.

Руската централна банка, държавното управление и „ Газпром ”, който прави към 40% от вноса на синьо гориво в Европа, би трябвало да показват предложенията си на Путин до 31 март.

На срещата на европейските водачи в края на предходната седмица не се стигна до единна позиция по съветското искане.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР