Страните от Европейския съюз се разделят на ястреби и гълъби

...
Страните от Европейския съюз се разделят на ястреби и гълъби
Коментари Харесай

Европейците са разделени на `ястреби` и `гълъби` по украинския въпрос -

Страните от Европейския съюз се разделят на " ястреби " и " гълъби " във връзка с това дали методът към Москва би трябвало да е корав или да бъде контрактуван мир в Украйна.

Френският в. " Монд " помества резултатите от социологическо изследване, в което са били интервюирани 8000 европейци и в границите на което са им били задавани въпроси по отношение на цената на възможен дълготраен спор и на поддръжката, която се дава на Киев.

Скъсването на европейските страни с Русия, която е държана виновна за експанзията против Украйна, е реалност. Отвъд този консенсус обаче мненията на жителите на Европейския съюз по въпроса дали следва страните им да поддържат Киев стартират да са разнообразни. Налице е наклонност за разделяне на " ястреби ", които са последователи на твърда линия против Москва, и на " гълъби ", които желаят допустимо най-скоро да бъде контрактуван мир, написа френското издание, представено от Българска телеграфна агенция. Това може да докара парализиране на Европа на интернационалната сцена.

След повече от три месеца на спор двата лагера наподобяват към този момент са забележими из Европа, можем да заключим от изследване на Европейския съвет за интернационалните връзки, в което са взели присъединяване 8000 души от девет страни от Европейския съюз и от Англия, което бе оповестено през днешния ден, отбелязва " Монд ".

Сред интервюираните доминират " пацифистите " (35%) - те са най-вече в Италия и Германия и желаят бърз завършек на войната, даже и на цената на териториални отстъпки от страна на Украйна. На противоположно мнение са 22 % от интервюираните, които се афишират за последователи на " справедливостта " и на нуждата от запазване на териториалната целокупност на Украйна. Най-изявените последователи на тази позиция са поляците. Според хората, които се придържат към тази позиция, войната би трябвало да завърши с безапелационна загуба на Москва и Русия следва да бъде " осъдена " и държана виновна за военните закононарушения, за които се допуска, че са осъществени от нейните сили в Украйна, акцентира " Монд ".

Една пета от европейците са някъде по средата сред двата лагера: въпреки да са враждебно настроени към Русия и да поддържат политиката, ориентирана против Москва, те се притесняват в това време от последствията на една дълга война.

Сред интервюираните има и 23%, които не са изразили никакво мнение по въпроса.

" Монд " обръща внимание на заключението на Европейския съвет за интернационалните връзки, че този разнобой в мненията на европейските жители може в последна сметка да окаже въздействие върху политиците и да постави завършек на европейското единение, на което ставаме очевидци от началото на спора.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР