Страните от Европейския съюз приеха днес рамка за налагане на

...
Страните от Европейския съюз приеха днес рамка за налагане на
Коментари Харесай

ЕС постигна съгласие относно рамката за санкциите на хунтата в Нигер

Страните от Европейския съюз одобриха през днешния ден рамка за налагане на наказания на членове на военното държавно управление в Нигер,, оповестява " Ройтерс ".

Новата рамка следва да разреши на Европейски Съюз да глоби лица и организации, виновни за дейности, които заплашват мира, стабилността и сигурността на Нигер . Ще бъдат глобени и тези, които подкопават конституционния ред или разрешават съществени нарушавания на правата на индивида или интернационалното филантропично право, разгласи Съветът на Европейски Съюз. С това Европейски Съюз има за цел да отразява и укрепва всички ограничения,.

" Европейски Съюз държавния прелом в Нигер ", сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел. " С днешното решение Европейски Съюз ускорява поддръжката си за напъните на ECOWAS и изпраща ясно обръщение: военните преврати носят разноски . "

С ограничаващите ограничения Европейски Съюз може да замрази активи на лица и компании и да им наложи забрани за пътешестване.
 Хунтата в Нигер осуети опит за бягство на сваления президент
Хунтата в Нигер осуети опит за бягство на сваления президент

Мохамед Базум опитал да напусне страната със фамилията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР