Страните от Европейския съюз блокираха в последния момент нов закон,

...
Страните от Европейския съюз блокираха в последния момент нов закон,
Коментари Харесай

Страните от ЕС блокират ключов закон за одит, свързан с веригата за доставки

Страните от Европейския съюз блокираха в последния миг нов закон, изискващ от огромните интернационалните компании да ревизират дали техните вериги за доставки употребяват насилствен труд или предизвикват вреди на околната среда, оповестява Reuters.

Мнозинство от 15 страни от Европейски Съюз, представляващи 65% от популацията в общността, беше належащо за директивата за надлежна инспекция на корпоративната резистентност (CSDDD) преди окончателното гласоподаване в Европейския парламент. Очакванията бяха законодателите да я поддържат, само че това не се случи.
 Чехите и словаците създават най-вече коли на глава от популацията в света, само че преходът към електрически автомобили излага на заплаха голяма верига за доставки
Чехите и словаците създават най-вече коли на глава от популацията в света, само че преходът към електрически автомобили излага на заплаха голяма верига за доставки

В най-лошия случай 85 000 работни места в Словакия, или 4,5% от работната мощ, може да бъдат отстранени

Прекомерна администрация

Недостатъчното гласове от 27-те страни от Европейски Съюз в поддръжка на закона докара до това той да не бъде признат. Основната причина за това е острата съпротива, водена от свободните демократи (FDP), подкрепящи бизнеса в Германия, част от трипартийната ръководеща коалиция. Те настояват, че въпросните регулации ще натоварват бизнеса с несъразмерна администрация.
 Снимка 569812
Източник:

В последна сметка страните на Европейски Съюз се въздържаха, като единствено една гласоподава срещу. Това беше вторият път, когато Белгия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, се пробва да обезпечи поддръжка за текст, който към този момент е координиран с Европейския парламент.

По-рано този месец тя го отдръпна от дневния ред в последния миг, откакто Германия и Италия показаха, че ще се въздържат. Белгия съобщи, че ще реши дали е допустимо да се отговори на опасенията на членовете на Европейски Съюз след съвещания с Народното събрание.

Най-вероятно гласуването на закона ще бъде отсрочено до изборите за Европейски парламент през юни, което слага под подозрение бъдещето му, разясняват политически анализатори.

Законът за одит на веригата за доставки

Съгласно CSDDD, предопределен да влезе в действие през 2027 година, огромните компании в Европейския съюз ще би трябвало да разпознават и поправят във веригите си за доставки случаи на наемане на насилствен или детски труд или екологични вреди, като обезлесяване.

Правилата би трябвало да се ползват за компании от Европейски Съюз, които имат повече от 500 чиновници и чист оборот от над €150 милиона.
 Брюксел предизвиква прехода към
Брюксел предизвиква прехода към " зелена стопанска система " посредством вложения за милиарди евро

Германия е страната-първенец в отпущането на държавни дотации за еко промишлеността в ЕС
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР