Страните от ЕС одобриха осмия пакет от санкции срещу Русия,

...
Страните от ЕС одобриха осмия пакет от санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС одобри осмия пакет антируски санкции. Какво включват новите мерки?

Страните от Европейски Съюз утвърдиха осмия пакет от наказания против Русия, оповестиха от Европейската комисия, която оповести и цялостния лист на новите ограничения. Сред тях са възбраната за превозване на съветски нефт до трети страни, в случай че цената му е над открития таван, закупуването на избрани типове стоманени произведения, пластмаси и химикали в Русия и възбрана за даване на ИТ услуги и правни услуги на съветски организации. Въведжа се и цялостна възбрана за обслужване на крипто активи на жители и поданици на Руската федерация. Преди това беше позволено да се обслужват крипто портфейли с активи до €10 000. Освен това Европейската комисия реши действието на глобите да бъде разширено и в частите на Херсонска и Запорожка област, които не се управляват от Украйна.

Ето какво включва осмият пакет антируски наказания:
    установяване на горна граница на цената за превозване по море на съветски нефт до трети страни;    възбрана за експорт н а въглища, в това число коксови въглища, някои електронни съставни елементи, които могат да се употребяват в съветски оръжия, механически артикули за авиационната промишленост, някои химикали и дребни оръжия;    възбрана за импорт на дървесна маса, хартия, цигари, пластмаси, козметика, материали за бижутерската индустрия (скъпоценни камъни и метали), текстил, обувки, кожа, керамика. Тук рестриктивните мерки върху вноса ще обиден артикули на стойност съвсем 7 милиарда евро .    разширение на възбраната за импорт на стоманени произведения от Руската федерация;    ограничавания против физически и юридически лица, участващи в организирането на референдуми, както и против представители на отбранителната промишленост и лица, " разпространяващи дезинформация " ;     възбрана жителите на Европейски Съюз да заемат управителни позиции в избрани следени от страната организации;    възбрана за обслужване на крипто активи на жители и поданици на Руската федерация;    възбрана за даване на съветски компании на ИТ, инженерни и правни услуги;    възбрана за интервенции с Руския морски указател на корабоплаването.
Както се отбелязва в известието на Европейски Съюз, посредством налагането на нови наказания Брюксел открива в законодателството „ основата за въвеждане на таван на цените, обвързван с морския превоз на съветски нефт до трети страни, и спомагателни ограничавания върху морския превоз на нефт и петрол артикули за трети страни “.  Пределните цени за съветския нефт са избрани от декември 2022 година, за петролните артикули - от февруари 2023 година „ Ще бъде неразрешено даването на морски превоз и техническа помощ, брокерски услуги, както и финансова помощ, която е обвързвана с превозването на недопечен петрол или петролни артикули до трети страни “, се споделя в изказване на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР