Страните членки на НАТО са били принудени да удължат мандата

...
Страните членки на НАТО са били принудени да удължат мандата
Коментари Харесай

НАТО удължило мандата на Столтенберг, за да попречи на Тръмп да посочи наследник

Страните членки на НАТО са били принудени да удължат мандата на сегашния общоприет секретар , с цел да попречат на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да наложи своя избор, написа английският вестник " Таймс ".

През предходната седмица Алиансът удостовери 60-годишния Йенс Столтенберг на поста общоприет секретар на НАТО до 2022 година - второ удължение на мандата му. Столтенберг беше определен през 2014 година Повечето водачи на НАТО в 70-годишната история на организацията служат не повече от 5 година
 Столтенберг и Тръмп разискаха съдействието и общите отговорности
Столтенберг и Тръмп разискаха съдействието и общите отговорности

Не бе подминат въпросът за вноските на страните-членки

Двама високопоставени източници разкриха, че съюзнически страни са поискали да се удължи мандатът на Столтенберг с вяра , че изборите в Съединени американски щати през идната година ще излъчат нов президент.

Единият от източниците изясни, че с удължаването на мандата на Столтенберг се цели да се " лимитират опциите на Тръмп да се намеси " в избора на нов основен секретар на Северноатлантическия алианс.
 Столтенберг остава отпред на НАТО до 2022 година
Столтенберг остава отпред на НАТО до 2022 година

Съюзниците показват поддръжката си за работата на генералния секретар

Според другия източник, в случай че Тръмп бъде избран отново на вота на 3 ноември 2020 година, неизбежно е издигането на нова кандидатура за общоприет секретар от страна на американската администрация.

Доналд Тръмп неведнъж упреква европейските сътрудници на Съединени американски щати в НАТО, че не са способни да дават нужното финансиране за защита.

Столтенберг пое поста за четири години на 1 октомври 2014 година Пълномощията му бяха продължени с две години до септември 2020 година Преди дни страните членки се съгласиха да удължат мандата му с още две години до 30 септември 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР