Страните-членки на Европейския съюз не успяха да се договорят за

...
Страните-членки на Европейския съюз не успяха да се договорят за
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС решават за членството на Македония и Албания

Страните-членки на Европейския съюз не съумяха да се договорят за започването на договаряния на Македония и Албания за участие. Въпросът за започването на договаряния ще бъде дискутиран от водачите на Европейски Съюз по време на срещата на върха в края на тази седмица.
Това съобщи финландската външна министърка Тити Тупурайнен, оповестява БГНЕС.

„ Надявам се водачите да поправят тази неточност. Не желая да злоупотребявам. Много е значимо да разберем какъв брой мъчителни промени бяха осъществени от тези страни, както и политическия престиж на тези, които ги направиха. Ако има негативно решение, не мога да изключа вътрешни разтърсвания. Единственото нещо, което мога да направя е да прикани за тяхното фокусирани и да не се отхвърлят “, съобщи след срещата еврокомисарят по разширението Йоханес Хан.

Той акцентира, че Франция е тази, която е срещу разширението.

Йоханес Хан съобщи, че не може да подсигурява, че в четвъртък френският президент Еманюел Макрон ще даде зелена светлина.

„ Необходимо е да дадем политически сигнал, да дадем зелена светлина за започването на предприсъединителни договаряния. Ако реализираме контракт, би трябвало да стартираме процедура за отварянето на първите глави. Това са 23 и 24, които се отнасят до правораздаването “, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР