Страната отбеляза нов, черен рекорд! За последното денонощие у нас

...
Страната отбеляза нов, черен рекорд! За последното денонощие у нас
Коментари Харесай

Днес оглавихме кошмарна класация, какво следва в борбата с вируса?

 Страната означи нов, черен връх! За последното денонощие у нас са умряли 189 пациенти с ковид. Това ни подрежда преди всичко по смъртност на глава от популацията в Европа, на дневна база.

Лекари предизвестиха, че има пациенти с пневмония, които даже не знаят, че са инфектирани. Тези случаи са едни от най- рисковите, поради късното разкриване на болестта и заплахата от тежки последици.

Не единствено огромният брой заболели -  застаряващото население, както и неприятното положение въз основата в лечебните заведения са другите две аргументи за черната статистика и рекордния брой смъртни случаи от ковид у нас, безапелационни са медици

" При такива пандемии няма по какъв начин да не се заплаща цена! Това значи, че базата е амортизирана, консумативи, материали, лекарства, ограничавания и в доста огромна степен неналичието на личен състав ", изясни анестезиологът лекар Колчаков.

Разговаряме с него не на работното му място в София, а в колата, на път за Пазарджик, където имат потребност от помощ. Прави го непринудено, само че е безапелационен, че и медиците заплащат цена, описват от " Нова ТВ ".

" Аз съм анестезиолог-реаниматор по този начин, че при нас да пишем смъртни актове е, за жалост, неотменна част от всекидневието ни. Със гибелта не се привиква и изключително с младежи, да не приказваме за деца ", споделя той.

Битката с ковид е сложна, тъй като болестта се оказва доста по-агресивна към белия дроб. Затова и  рентгенолозите към този момент я разпознават на мига. Към момента една от най-големите рискове при Коронавирус инфекцията продължава да е двустранната пневмония. При вируса тя е по-различна и може да мине без признаци:

" Атакува капилярите – най-малките кръвоносни съдове, и това е повода хората без особена симптоматика, като кашлица и тайни, внезапно на рентген да се вижда една доста напреднала пневмония. Трудно се открива и даже не се открива на слушалките ", изясни доктор Колчаков.

Това, което той поучава, е болните да следят  температурата, кашлицата и при поява на зной, незабавно да се допитат до доктор. Лекарите обаче изнемогват, признаха от Българския лекарски съюз. Много от тях към този момент са заболели, или наново инфектирани с Коронавирус. Затова поддържаха стягането на ограниченията и насочиха зов към хората - да съблюдават актуалните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР