Страната обяви своеобразен Ден на независимосттаЛитва стана първата държава в

...
Страната обяви своеобразен Ден на независимосттаЛитва стана първата държава в
Коментари Харесай

Литва стана първата държава в ЕС, обявила независимост от руския газ

Страната разгласи самобитен Ден на независимостта

Литва стана първата страна в Европейски Съюз, която като реакция на войната в Украйна се отхвърли изцяло от вноса на съветски газ, съобщи

Новината бе доказана през днешния ден от министъра а енергетиката на балтийската република Дайниус Крейвис. "Това е резултат от нашата дълготрайна политика в региона на енергетиката и актуалните инфраструктурни решения ", съобщи той.

С действието си дребната страна желае даде образец на по-големите, че не трябва да се поддават на шантажите на Кремъл. Дори бе разгласен самобитен Ден на независимостта. Руският газ е сменен от полутечен, а терминалът в града Клайпеда и корабът, които го обезпечават, се споделят "Независимост ":

Литва съобщи още през февруари, че е подготвена с разнообразни разновидности при ескалация на рецесията и не се тормози от проблеми с газа. Миналата година Русия осигуряваше 38% от суровината, а през сегашния януари делът бе редуциран до нищожен. Страната в действителност от дълго време поставя старания да се отърве (link is external)от съветската взаимозависимост. Разработи и идея да се трансформира в районен пункт за импорт на полутечен газ. Основната част от вноса е американски газ, а доставяният потенциал през Клайпеда може да задоволява целогодишното ползване на страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР