Страната ни традиционно е сред първите десет основни търговски партньори

...
Страната ни традиционно е сред първите десет основни търговски партньори
Коментари Харесай

С близо ¼ расте стокообменът ни с Грузия

Страната ни обичайно е измежду първите 10 съществени търговски сътрудници на Грузия. Изминалата година бележи растеж от близо ¼ в двустранния стокообмен като доближава 826 млн. щ. д. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Грузия в България Н. прочие Отар Бердзенишвили.

„ Вярвам, че с общи старания ще продължим да развиваме нашите търговски връзки и да обогатяваме структурата на стокообмена сред двете страни “, сподели министър Стоянов. Той уточни, че сега се организира процедура за асортимент на комерсиално аташе в Тбилиси, защото мандатът на сегашния СТИВ изтича през лятото. „ Особено значимо за нас е България да има търговски представители в страни като Грузия, тъй като те са непосредствената връзка на страната с задграничния бизнес “, изясни Никола Стоянов.

По време на срещата бяха разисквани опциите за реализация на повече взаимни планове сред двете черноморски страни, които ще допринесат за задълбочаване на икономическите връзки. Посланик Бердзенишвили подчертава върху нуждата от по-добра съгласуваност, което е основна причина за разширение на търговията и вложенията сред двете страни.

Сред тематиките на диалог бяха развиването на връзките в светлината на настоящите районни проблеми, възстановяване на мрежите за цифрова съгласуваност и подпомагането на връзките сред бизнеса от двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР