Страната ни към днешна се нарежда на 14 място по

...
Страната ни към днешна се нарежда на 14 място по
Коментари Харесай

Удължаването на мерките отчита тежките случаи и смъртността

Страната ни към днешна се подрежда на 14 място по заболеваемост в Европейския съюз и на 3 място на Балканите.

Има съображение за оптимизъм, само че доста нерешителен и доста начален, акцентира доцент Кунчев и добави, че въпреки и наклонността да е удобна, тя към момента не се отразява на тежките случаи и на смъртността от ковид у нас.

Здравният министър Костадин Ангелов акцентира, че макар удовлетворението си от понижаване на новозаразените и натиска към лечебните заведения, резултатите надалеч не са тези, които се търсят.

Област Кърджали е с най-ниска заболеваемост, а с най-висока все още е област Бургас.
 Дискотеки, <a href=казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари " >
Дискотеки, казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари

Организират срещи с огромните магазини за съблюдаване на ограниченията

Ситуацията в страната към днешна дата: за последната седмица излекуваните са 18 907 пациенти, заетостта на болничните кревати за неусложнени пациенти е 52%. Все още под напън са лечебните заведения в Шумен, Бургас, Търговище, Варна, Русе, Ямбол, Сливен, Бургас, Пазарджик и Ловеч.

Щабът изрично не е удовлетворен от данните и желае хората да бъдат здрави, а не излекувани. Това е задачата на ограниченията, които ще бъдат препоръчани.

Генерал Венцислав Мутафчийски изрази удовлетворението си от удължаването на ограниченията до 31 януари. Ние постоянно сме споделяли философията, че би трябвало да има по-малко болни и починали , с цел да могат да доближат огромен брой живи и здрави българи до имунизацията. Ваксините са на пазара и се задават към България и за това би трябвало да се запазим здрави и повече хора да бъдат имунизирани , с цел да се спре тази мъка, настоя Мутафчийски.
 Детските градини и началните учебни заведения отварят след Нова година
Детските градини и началните учебни заведения отварят след Нова година

Срокът на останалите ограничения е продължен до 31 януари

Днес ще бъдат проведени срещи с представителите на питателните и огромните нехранителни магазини, с цел да се разиска използването на ограниченията. Собствениците би трябвало да бъдат наясно, че в случай че установим нарушавания, ще бъдем принудени да спрем тяхната работа , безапелационен бе здравният контрольор.

Държавният основен здравен контрольор чака на 23 декември Европейска комисия да популяризира имунизацията и до края на годината да има първи имунизации в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР