Страховито египетско проклятие е причината българският народ да живее години

...
Страховито египетско проклятие е причината българският народ да живее години
Коментари Харесай

Истината за гроба на богинята Бастет в Странджа планина

Страховито египетско проклинание е повода българският народ да живее години наред в бедност и мизерия. Тайнствената магия идва отдолу под недрата на Странджа планина. Според преданията тъкмо там е заровено тялото на богинята Бастет.

Легендата гласи, че тя била тракийска принцеса, полубогиня – получовек, с тяло на жена и глава на котка и прекарала по-голямата част от живота си в Древен Египет. Тя била висока към 1,60 м и носела фараонска корона, а на врата ѝ имало златно колие с герб на орел и змия. Посветени в тайните на забележимия и невидимия свят, нейните почитатели закривали лицата си с маски на котки. Последната ѝ воля била да я погребат в родната Странджа.

Търсенето на Бастет почнало още през далечната 1981 година, когато иманяр на име Мустафа занесъл на Людмила Живкова карта от животинска кожа. Върху нея имало неразбираеми знаци. Според Мустафа енигмата сочела място в Странджанско, където се намирала античната гробница на египетската богиня Бастет. Търсачът на старини показал и точното място. То било под една голяма канара в местността Седлото, сред странджанските върхове Голямо и Малко Градище, наоколо до границата. Макар разказът на иманяря Мустафа да звучал неуместно, известната с увлечението си към тайнственото Людмила Живкова мощно се заинтригувала от информацията за некропол на египетска богиня в Странджа и поръчала той да бъде изследван.

В разгадаването на мистерията се присъединил екип от археолози и откриватели. Най-известната пророчица на България – Ванга, предизвестила дъщерята на Тодор Живков за нищо на света да не разрешава свещеното място да бъде осквернено. Живкова обаче била непреклонна и по нейно разпореждане били осъществени няколко експедиции край Малко Търново, с цел да бъде открит гробът на Бастет.

„ Въпреки напъните и до ден сегашен доказателства за това не са открити неслучайно, тъй като извънземен разсъдък пази тайните на богинята. Самото проклинание се дефинира като смяна на енергийната основа на мястото поради неща, които са се случвали преди години – връзка с извънземни същества, които по-нататък са наричали богове. Странджа е зона с доста изключително значение и тъкмо поради това учените няма по какъв начин да дадат точна информация “, споделя пък археологът проф. Николай Овчаров, чийто татко, един от най-видните археолози по това време – проф. Димитър Овчаров, също бил част от експедицията, пратена от Людмила Живкова.

Снимка: Епицентър

Източник: Пиринско през днешния ден

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР