Страхотни новини дойдоха от Турция. Южната ни съседка вече пуска

...
Страхотни новини дойдоха от Турция. Южната ни съседка вече пуска
Коментари Харесай

Страхотни новини от Турция. Подарък за българите

Страхотни вести пристигнаха от Турция. Южната ни съседка към този момент пуска българските туристи единствено с персонални карти, оповестиха туроператори, представени от TravelNews.

" Автобусът ни мина границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле и Капитан Андреево с персонални карти. Проверката става доста бързо, като управляващите единствено дават лист, на който написа, че може да останете до 90 дни в страната ", съобщи Радослава Белеганска, шеф на " Белпрего травел ".

Според нея мярката ще докара до увеличение на българските туристи в южната ни съседка.

" Интересът е доста огромен и резервациите за август и септември нарастват след излизането на новината за премахването на задграничните паспорти ", разяснява още Белеганска. За задачата от туроператора няма да стопират автобусните стратегии през август макар, че в прилежащата страна е по-горещо.

Задграничните паспорти на българите не се изискват при директно прекосяване или туристически визити до 90 дни в Турция. Указът на президента Реджеп Тайип Ердоган беше оповестен преди няколко дни, само че не беше конкретизирано от по кое време влиза в действие. Според решението българите ще могат да влизат в страната единствено с персонална карта.

Посещението на Одрин от българите стартира да се усилва през последните дни. Търговците, които заради липса на клиенти, стояха без работа през миналите седмици, започнаха да си спомнят старите времена с помощта на активизирането на туристите след решението, показва турската телевизия НТВ. Телевизионният канал отбелязва още, че по улиците на Одрин безусловно " няма къде да се стъпи " от хора, които покриват доста от потребностите си в града - от храни до облекло, от домашни използва до препарати за разчистване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР